Az első napok káoszához képest jobb a helyzet, de még mindig vannak torlódások a turbókörforgalomnál

Megosztás

Az építkezés helyszínén az első néhány napban totális káosz uralkodott a reggeli és délutáni órákban. A helyzet szerencsére már javult a korábbiakhoz képest, sokan megtalálták a megfelelő kerülőutakat.

Normalizálódott a közlekedési helyzet az elmúlt szűk másfél hétben Miskolc belvárosában a lezárt Vörösmarty utcán és a környező útszakaszokon – mondta el a Minap.hu érdeklődésére Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

Ahogyan az ismert, március 6-án, vasárnap kezdődött meg a Y-híd projekt részeként megépülő turbókörforgalom kivitelezése. A közlekedési beruházás miatt teljesen új forgalmi rend lépett életbe a környéken: kétszer egy sávra szűkült a Vörösmarty és Király utcák csomópontja. A terelés bevezetése után a Vörösmarty utca zsákutcává vált mind a Soltész Nagy Kálmán utca, mind pedig a Corvin utca felől.

Írtunk arról is, hogy az új, átmeneti forgalmi rend bevezetését követő első napokban nagy dugók és torlódások alakultak ki a környéken, ezek elsősorban a Corvin és a Dankó Pista utcákat érintették, de reggelenként és délutánonként lassú volt a haladás az átépítés alatt álló Király utcai kereszteződésben is. A rendőrség tapasztalatai szerint az elmúlt több mint másfél hétben az emberek megszokták a közlekedés új rendjét.

– Azt természetesen nem állíthatjuk, hogy nincsenek torlódások, a reggeli és délutáni órákban többször van erre példa, de a március 7-ei és 8-ai állapotokhoz képest normalizálódott a helyzet, a közlekedők alkalmazkodtak ehhez a néhány hónapos kényelmetlenséghez – mondta Molnár Emil.

A leendő végeredmény

A városi kapitányság közlekedési osztályvezetőjének elmondása szerint nagyobb probléma az, hogy továbbra is sok a szabálytalankodó a Vörösmarty utcai COOP áruház melletti kis utcában, melynek megváltozott az egyirányúsága. „Az első napokban még csak figyelmeztettük az autósokat, de sajnos azt tapasztaljuk, hogy még mindig sokan behajtanak a tiltó tábla irányából az érintett területre. Ez a rendőrök már büntetik. Természetesen nem ez volna az elsődleges célunk, ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy tartsák be az érvényes közlekedési szabályokat” – hangsúlyozta.

A körforgalmat két ütemben építik meg. Az első, jelenlegi szakaszban a Király utca jobb oldalán dolgoznak és a forgalom a baloldalon (Budapest felé vezető oldal) lehetséges. Ez idő alatt megépül a körforgalom keleti oldala teljes keresztmetszetben és a nyugati oldal egy része is.

A második ütemben a Király utca forgalmát a már elkészült keleti oldali fél körpályára terelik át és megépül a körforgalom hiányzó két darabja, illetve kiépítik a körforgalom középszigetét is.

A bevezetendő forgalomkorlátozások előreláthatólag augusztus végéig fognak fennállni.

Kapcsolódó cikkek