Nem halaszthatták tovább a Centrum előtti szökőkút teljes felújítását, minden ízében megújul

Megosztás

A munkálatok már ősszel elkezdődtek, a tervek szerint májusig tartanak. A teljes csőrendszer cserére szorult a három és fél évtized megette az alsó, nem látható részeket.

Felújítják a Centrum előtti szökőkutat. A munkálatok még az ősszel kezdődtek, ekkor a régi csöveket és szerelvényeket bontották el, majd biztonsági okokból a szökőkutat kordonokkal zárták körbe – adta hírül a Minap.hu

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közlése szerint a beruházás már halaszthatatlan volt, ugyanis a szökőkút felszín alatti csőrendszere az elmúlt években teljesen elkorrodált, a csövek kilyukadtak.

Az őszi bontást követően a tél folyamán előkészítő munkálatokat végeztek a társaság műhelyében, néhány napja pedig az új csövek beépítése is megkezdődött. A felújítás, a szükséges ellenőrzés és a próbaüzem után idén tavasszal, a hagyományoknak megfelelően május 11-én, vagyis Miskolc város napján indítják újra a szökőkutat (társaival egyetemben).

A város központjában található szökőkút és ivókutak Balatoni Klára iparművész leghíresebb alkotása. Az akkor igencsak formabontó alkotást a kozterkep.hu információi szerint 1985-ben kezdték el építeni, és 1988-ban adták át.

Kapcsolódó cikkek