Szijjártó a Sberbank bedőléséért is a brüsszeli szankciókat hibáztatja és nem a háborút kirobbantó oroszokat

Megosztás

Döbbenetes, hogy ebben a helyzetben is képes a Fidesz mindig kimagyarázni, hogy nem Oroszország a hibás, hanem az ellenük hozott gazdasági szankciók. Az ügy külön érdekessége, hogy ezeket a szankciókat a Fidesz maga is megszavazta a napokban. A magyar emberek hülyének nézése zajlik felső fokon Szijjártó és társai részéről.

Deutsch Tamás sem tudta, mit szavaztak meg alig néhány órával korábban Brüsszelben, de a jelek szerint Szijjártó Péter külügyminiszterünk memóriája és rettentő szelektív. Csak ismételni tudjuk, AZ ÖSSZES fideszes képviselő igennel szavazott a szankciók bevezetésére, ezek után Brüsszelt hibáztatni felelőtlenség és nagyjából nettó hazugság.

„Megvan a brüsszeli szankciós politika első áldozata, ez pedig a magyarországi és az ausztriai Sberbank. Nagyon figyelnünk kell arra, hogy ennek a háborúnak az árát ne a magyar emberek fizessék meg” – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter a szerb kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón.

Arra nem tért ki, hogy ki indította azt a bizonyos háborút, ami válsággal fenyegeti a világgazdaságot, és azt sem említette, hogy a kárhoztatott uniós szankciókat a magyar kormány is rendre megszavazza. Brüsszel mellett az ellenzéket szidta inkább.

Az Ukrajna ellen indított háború miatt amerikai, uniós és brit szankciók hatálya alá került, orosz állami tulajdonú bank egész Európából kivonul. Az MNB tegnap visszavonta a magyarországi tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A betéteseket 37 millió forintig automatikusan kártalanítják, a Sberbank szerint eszközei elegendők ahhoz, hogy valamennyi betétest kifizessék. (444.hu)

Related posts