Semjén: Ha Miskolcról kilőnének egy rakétát, fél óra múlva nem lenne Miskolc

Megosztás

A fideszes politikus éppen kampánykörútján járt Kazincbarcikán, amikor Miskolc lehetséges elpusztításával példálózott, ami egy háború velejárója lenne. Reméljük, ilyenre soha nem kerül sor.

Semjén Zsolt Kazincbarcikán járt, ahol a miniszterelnök-helyettes a migráció, a családok, a nemzetállamok és a kereszténység brüsszeli támadása mellett az orosz–ukrán konfliktusról is megosztotta véleményét – adta hírül a Telex.hu. A magyar kormány azért blokkolta Ukrajna NATO-s tárgyalásait, mert korlátozták a magyar kisebbség jogait.

„Magyarországnak a keresztény értékrendjéből következik a béke iránt elkötelezettsége” – mondta az orosz–ukrán konfliktusról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kazincbarcikán, ahol a Fidesz helyi jelöltje, Demeter Zoltán mellett kampányolt.

Semjén szerint most azért támadják a magyar kormányt, mert korábban blokkolták Ukrajna felvételét a NATO-ba.

„Nem volt más eszközünk a magyar kisebbség jogfosztása miatt”

– jelentette ki a miniszterelnök-helyettes. Ukrajnának joga van a szuverenitáshoz, a területi integritáshoz és a nemzetközi jog érvényesüléséhez – folytatta, nem véletlen szerinte, hogy Magyarország volt az első ország Antall József idején, amely elismerte Ukrajna függetlenségét. Semjén szerint szükség van egy ütközőállamra az orosz birodalom és az Európai Unió között, Magyarország elemi érdeke, hogy legyen egy szuverén állam a szomszédban.

„Ha Ukrajna NATO-tag lenne, most világháború lenne.”

Az ellenzéki politikusok megszólalásait bírálva a KDNP politikusa arról beszélt, Magyarország semmilyen körülmények között nem engedi, hogy belerángassák a háborúba. Semjén szerint épp ezért mindenkinek felelősen kellene nyilatkozni. „Könnyű a néphangulatnak engedni, könnyű azt nézni, hogy másnap a Süddeutsche Zeitung mit ír, de mi fog történni, ha eszkalálódik a helyzet?” – tette fel a kérdést.

Szerinte a magyar kormány semmilyen körülmények között nem engedheti meg, hogy Magyarország területéről támadás induljon egy másik ország ellen.

„Ha mondjuk (…) Miskolcról kilőnének egy rakétát valakik, nem biztos, hogy fél óra múlva lenne Miskolc és környéke”.

„Ha nem lett volna ezeknek az embereknek magyar állampolgárságuk, akkor most meghalnának a kárpátaljai magyarok ebben a háborúban” – jelentette ki Semjén. Szerinte annak köszönhetik az életüket, hogy a Fidesz bevezette 2010 után a kettős állampolgárságot. „Ha az ellenzéken múlt volna, akkor nem lenne magyar állampolgárságuk” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek