Hatalmas robbanás az ukrán nagyváros főterén, orosz rakéta talált el egy fontos épületet – videó

Megosztás

A detonáció kedden reggel történt, két órával a kijárási tilalom lejártát követően. Valószínűleg, ezt is szigorúan az orosz kisebbségek védelme érdekében hajtották végre az oroszok.

Kedd reggel nyolc órakor, két órával a kijárási tilalom lejárta után hatalmas robbanás rázta meg a második legnagyobb ukrán város, Harkiv főterét. A helyszíni beszámolók és ukrán hivatalos források szerint a regionális önkormányzat épületét érte orosz rakétatámadás.

A támadás pillanatában több civil autó is elhajtott épp az épület előtt. A Guardian helyszíni tudósítója ukrán források alapján arról írt, hogy a támadással az oroszok a harkivi kormányzót, illetve csapatát próbálhatták megölni. A helyszínen készült felvételeken látni, hogy komoly sérüléseket szenvedett a kormányzati épülettel szemben lévő lakóház is. Arról egyelőre nem tudni, hogy a támadásnak vannak-e áldozatai, illetve sérültjei.

Hétfőn Harkivban volt a legsúlyosabb orosz támadás, legalább 10 ember meghalt, amikor az oroszok egy lakóépületet lőttek ki.

Kapcsolódó cikkek