Üveges Gábor: Plakátolás Fidesz-módra – videó

Megosztás

Az ellenzéki képviselőjelölt szerint törvényellenes módszerekkel plakátol a kormánypárt a kistelepüléseken.

Míg a nagyobb városokban gyakran élénken figyelnek a telefonok kamerái, vidéken könnyebb eltussolni a szabálytalanságokat: Üveges Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4-es egyéni országgyűlési választókerületének ellenzéki jelöltje arra hívja fel a figyelmet, hogy a kormánypárt milyen módszerekkel trükközik a kisebb településeken a kampánya során.

„Döbbenet látni, hogy egyes fideszes képviselők hogyan kezelik földesúri tartományként az alájuk tartozó településeket” – fogalmaz Üveges Gábor, aki szerint ezek a politikusok mindent elkövetnek, hogy bebetonozzák a hatalmukat, többek között nem tartják be a választás tisztaságát megalapozó szabályokat sem.

„Megszokott jelenség lett a kistelepüléseken, hogy a kormánypárti politikusok plakátjait önkormányzati intézményekben helyezik el, sőt, hivatali alkalmazottakkal tetetik fel ezeket az oszlopokra. Ez teljesen szabálytalan és törvényellenes” – hívja fel a figyelmet az ellenzéki jelölt, aki szerint kiszolgáltatott helyzetbe került nagyon sok vidéki önkormányzat, a hivatali dolgozók pedig nem mernek ellentmondani a felsőbb utasításnak.

Kapcsolódó cikkek