Érdekes statisztikák a Diósgyőr történelméből

Megosztás

A Diósgyőr csapatának a történelmében kutakodtunk és szedtünk össze olyan izgalmas adatokat, amelyeket kevesen tudtak eddig.

A miskolci alakulat eddigi legidősebb gólszerzője az NB 1-ben Vitelki Zoltán, aki több mint 15 évet húzott le a klubnál, azóta pedig többször is dolgozott már edzőként a csapatnál. Vitelki 2006 novemberében egy Győr elleni hazai bajnokin talált utoljára a kapuba, akkor 36 éves 2 hónapos és 12 napos volt. Később a klub spanyol sztárjátékosa José Luque közel volt ahhoz, hogy utolérje Vitelkit, Luque 2013-ban 35 évesen és 7 hónaposan szerzett gólt a www.r-gol.com információi alapján.

A csapat legfiatalabb gólszerzőjének is utánanéztünk, Boros Gábor mindössze 17 éves 7 hónapos és 27 napos volt, amikor bevette a Nyíregyháza kapuját még 2015-ben. A fiatal támadó a 88. percben állt be a találkozón és a 90. percben győztes gólt lőtt.

Három labdarúgó is akad akik 13-szer is betaláltak a DVTK-nak a pályafutásuk során. Bajzát Péternek mindössze 13 találkozóra volt ehhez szüksége, Nikolics Nemanja 16 meccs alatt hozta össze a 13 gólt, Böde Dániel pedig 31 meccsen talált be 13-szor a miskolciaknak.

A csapat legértékesebb játékosa Rudolf Gergely volt még a 2012/13-as idényben, az akkor 27 éves labdarúgót ingyen szerezte meg a Genoa csapatától a Diósgyőr az értéke pedig 1,75 millió euró volt. Rajta kívül Koman Vladimir volt az, aki elérte legalább az 1 millió eurós értéket, amikor a DVTK csapatához került.

A DVTK-ban eddig szerb légiósok fordultak meg a legtöbbször, a csapat történelme során összesen 26 szerb labdarúgó lépett pályára. Ezen a listán a románok állnak a második helyen 19 játékossal, a harmadik helyen pedig meglepetésre Kamerun következik, akik 12 játékost adtak már a DVTK-nak az www.r-gol.com szerint.

A csapat a Honvéd ellen mérkőzött meg a legtöbbször a történelme során, jelenleg pont 50-nél áll ez a szám, amiből 17-szer tudott a DVTK diadalmaskodni és 24-szer szenvedtek vereséget. A legjobb győzelmi rátájuk az olyan csapatok ellen, akikkel már legalább 10-szer játszottak a Lombar Pápa ellen van. Eddig összesen 16-szor rendeztek Diósgyőr-Pápa találkozót, ezekből pedig 9-szer a miskolciak nyertek 4 döntetlen mellett.

Kapcsolódó cikkek