Iványi a NAV-akcióról: Orbán Viktor küldte ezeket az embereket – videó

Megosztás

Iványi Gábor, az Oltalom Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, rengeteg szegény embernek segítenek már jó negyven éve. Az elmúlt bő egy évtizedben azonban egyértelműen szembekerültek Orbán Viktorral és az őt képviselő hatalommal, mivel nem álltak be a fideszes sorba. Iványi számára nem is kérdés, ki áll a rengeteg sebből vérző NAV-akció hátterében.

Hétfőn legalább egy tucatnyi, sárga mellénybe öltözött NAV-os vonult ki ahhoz a hajléktalanmentő egyesülethez, aminek Iványi Gábor lelkész a vezetője. Iványi szerint csak egy politikai akcióról van szó – írja a Telex.

„Nyilvánvalóan politikai üzenetnek” nevezte Iványi Gábor, az Oltalom Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a NAV hétfői akcióját, mivel az utóbbi időben többször felmerült lehetséges ellenzéki államfőjelöltként – igaz, helyette végül Róna Péter közgazdászt jelölték. Iványi több mint negyven éve jegyeztette be a MET-et, egyházi státuszukat azonban 2012-ben elvonta a kormány, amit azóta sem hajlandóak rendezni. Az elmúlt tíz évben komoly tartozásokat halmozott fel a MET a közművek felé, tavaly februárban pedig a szervezet egyes intézményeire összesen több mint 246 millió forintos bírságot szabott ki a NAV. Iványi évek óta, következetesen azt mondja, hogy azért nem tudják kifizetni a tartozásaikat, mert ők sem kapják meg a magyar államtól nekik járó támogatásokat.

Miután délelőtt kivonult hozzájuk a NAV, délután több ellenzéki politikussal együtt végül bejutott Iványi a helyszínre.

Kapcsolódó cikkek