Ismét jön a viharos szél és a mínuszok, de nappal nemigen fogunk fázni

Megosztás

Éjszaka ismét fagyossá válik a levegő, de a már szinte megszokott erős széltől eltekintve tavaszias hőmérsékletek várnak ránk a héten.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon tette közzé előrejelzését.

“Nagy meglepetésre” tőlünk északra egy újabb viharciklon vonul el, ami a Franklin nevet kapta a brit meteorológusoktól. Franklin azonban nem lesz olyan vérmes, mint mondjuk Eunice vagy Dudley, ugyanis a ciklon már kissé legyengülve érkezik meg a kontinens belső területei fölé, nem úgy mint a nyugat-európai partvidéken, ahol erősen viharos széllökések is lehetnek.

Az erős, viharos széllökésekre inkább az átvonuló hidegfrontja mentén hétfőn, illetve mögötte kedden napközben számíthatunk nagyobb területen. A front csapadékot is hoz, többfelé számíthatunk ma esőre, záporra, illetve egy-egy zivatar sem kizárt. A legtöbb csapadékra ismét a Dél-Dunántúlon nyílik a legnagyobb esély. Továbbra sem ez az időjárási helyzet lesz az, ami visszatereli a hőmérsékletet a normál kerékvágásba, marad az enyhe idő. Leginkább az erős szélre figyeljünk oda az öltözködésben és a közlekedésben.

Kapcsolódó cikkek