Az év drogfogása Borsodban: Közel félmilliárd forint értékben foglaltak le dizájnerdrogot | videó

Megosztás


Drogot terjesztő apát és fiát, valamint az őket anyaggal ellátó, felsőbb szinten lévő terjesztőt fogtak el a KR NNI miskolci nyomozói – számolt be a Police.hu. Az akció során – Magyarországon eddig példa nélküli módon – közel 463 millió forintnak megfelelő, több mint száz kilogramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

A nyomozók azért indítottak eljárást a 21 éves R. Erik Károly és 52 éves édesapja, R. Károly ellen, mert olyan információk merültek fel, hogy az egyik borsodi településen, illetve annak vonzáskörzetében illegális anyagokat terjesztő hálózatot alakítottak ki, és ennek köszönhetően rövid idő alatt jelentősen meggazdagodtak.

A drogbizniszt a fiú irányította, de az anyag beszerzésén és szállításán túl az apa még az árusításban is részt vett.

Az idősebb férfit 2022. február 15-én, az M3-as autópálya egyik pihenőjében azután kapták el, hogy Budapesten drogot vett át, ekkor ruházatában egy nylonszatyorban kb. egy kilogrammnyi fehér, kristályos anyag volt. A férfi erről azt mondta: fürdősó, amiért félmillió forintot fizetett. A lefoglalt anyagról a vegyészszakértő megállapította, hogy jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyag.

Az apa elfogásával egyidejűleg a rendőrök a fiánál is kutatást tartottak.

Lakásában kábítószergyanús anyaggal szennyezett mérleget, mobiltelefont, 730 000 forintot és több, nagy értékű arany ékszert találtak és foglaltak le.

Másnap már az őket kristállyal ellátó terjesztő kezén is kattant a bilincs. A 32 éves Ö. Zoltánt Budapesten fogták el a KR NNI nyomozói. Az általa használt autóban nagy mennyiségű készpénzt, több mobiltelefont és a korábban beazonosított, Ö. Zoltán által a kristály szállítására és deponálására használt gépjármű kulcsát is megtalálták. A slusszkulcs birtokában a másik gépkocsiban két kilogramm fehér, kristályos anyagot találtak egy nylonszatyorban, illetve a lakáskulcsot is, amely a deponálóhelyhez tartozik. Ezt a budapesti lakást a férfi használta. Az átkutatása során több mint 100 kilogramm fehér, kristályos anyag került elő, illetve a terjesztéshez szükséges eszközök: így a csomagoláshoz használt, ugyanolyan nylonzacskók, mint a másik két helyszínen, továbbá mérleg és fóliázógép. A vegyészszakértő az autóban és a lakásban lefoglalt anyagokról is megállapította, hogy jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyag.

A miskolci nyomozók mindhárom férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Az illegális drogbiznisz további érintettjeinek beazonosítása folyamatban van, így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre bővülni fog.

A rendvédelmi szervek a művelet során közel fél millió adag új pszichoaktív anyag piacra jutását akadályozták meg, melynek a feketepiaci értéke közel 463 millió forint – közölte a rendőrség, amely az elfogásról videót is közzétett.

Kapcsolódó cikkek