Megkezdődhet a népkerti futópálya építése

Megosztás

Ha minden jól megy, májusban már birtokba is vehetik a miskolciak a futókört, ami nagyjából egy kilométer hosszú lesz. Pénteken átadták a munkaterületet a kivitelezőnek.

A Népkert fejlesztésének egyik első lépése, hogy rekortán futókör épül a területen. Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője elmondta: a műszaki átadással megkezdődhet a 84,2 millió forint összköltségű – amelyből 42,2 milliót az önkormányzat saját forrásból fedez – beruházás. A részletekről a Minap.hu számolt be.

A kivitelezőnek április 30-áig kell elkészülnie a munkával, és visszaszolgáltatnia a munkaterületet. Ekkor már készen lesz az 1006 méter hosszúságú, rekortán borítású, nemzetközi szabványoknak megfelelő futókör.

„Arra külön odafigyelünk, hogy ne kelljen fát kivágnunk és a lehető legkevesebb zöldkárosodással járjon a folyamat. A vállalkozónak ugyanakkor kötelessége visszaállítani a megfelelő zöldállapotot” – tette hozzá Miklós Viktor.

Szilágyi Szabolcs, a megyei I-es egyéni választókerület egységes ellenzéki képviselőjelöltje szerint több okból is nagyon fontos beruházásról van szó.

„Egyrészt a város nagy adósságát törleszti a miskolciak felé, hiszen a belváros egyik nagy zöld területén ilyen jellegű sportolási lehetőség eddig nem volt” – mondta, majd hozzátette: ezzel a terület egy újabb jelentős funkcióval bővül.

„Mindezek miatt örömmel támogattuk a civil kezdeményezést, a jövőben pedig tervezzük a Népkert további fejlesztését” – utalt záró gondolataival arra, hogy korábban Népkerti Kerekasztal címen indult el közös gondolkodás olyan tagokkal, akik tenni akarnak a városért.

Kapcsolódó cikkek