Meglepő: az ATV ismert műsorvezetője fideszesekkel pózolt egy kormánypárti kampányrendezvényen

Megosztás

Kárász Róbertről és az ATV-ről nem éppen a kormánypártiság ugrik be elsőként. Ezért komoly meglepetés, hogy az egyik fő műsorvezetője a Megafon egyik kormánypárti kampányrendezvényén az első sorban legyen jelen, majd még fotózkodjon is fideszes influenszerekkel.

Azt, hogy Kárász Róbert is az első sorban hallgatta Szijjártót arról, hogy „mi magyarok vagyunk, és nem hülyék”, és hogy a külügyminiszter azt hangoztatta, hogy ő milyen keményen beszélt a Magyarországra delegált nagykövetekkel arról, hogy semmiféle külföldi beavatkozást nem fog eltűrni, a 444 szúrta ki az esemény videójából.

Kárász szereplése annyiban elég váratlan, hogy itt nem úgy tűnt, mintha riporterként venne részt, hiszen még a rendezvény utáni közös színpadi fotózkodáson is ott pózolt néhány méterre Szijjártótól az első sorban. A rendezvényt az a Megafon Központ tartotta, melyet az Alapjogokért Központ hozott létre, hogy fideszes influenszerharcosok kommandójával és több tízmilliós Facebook-hirdetésekkel küzdjön a közvélemény „konzervatív szemléletű” befolyásolásáért, ami a gyakorlatban mindig éppen a Fidesz aktuális szólamainak kórusát jelenti.

A Telex.hu megkérdezte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, hogy mit szól ahhoz, hogy a műsorvezetőjük egy kormánypárti kampányrendezvény kiemelt vendége volt, és hogy ennek milyen politikai jelentést érdemes tulajdonítani.

„Kárász Róberttel személyesen egyeztettem a megafonos rendezvényen való részvételéről még azelőtt, hogy megjelentek volna erről az első médiahírek, és megegyezésre jutottunk, hogy a jövőben tartózkodik a hasonló események látogatásától. Ha ez egy direkt pártrendezvény lett volna, annak súlyosabb következményei lettek volna”

– mondta Németh a Telexnek.

Kapcsolódó cikkek