Jól teljesítettek a borsodi rendőrök a tavalyi évben

Megosztás

Évet értékeltek a rendőrségnél, valamint bejelentették, hogy hamarosan különleges rendőrségi műsor indul a miskolci televízióban.

93 százalék – jelenleg így áll a rendőri állomány „feltöltöttsége”, mondta el újságírói kérdésre a megyei rendőrfőkapitány, Kiss Attila. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Kedden ismét kötetlen beszélgetésre várták a miskolci, megyei sajtómunkásokat. A fókuszban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2021-es munkájának eredményei, illetve annak értékelése állt.

– Jó évet zártunk, egy jó csapatot vettem át, a megye rendőrei jól teljesítettek – foglalta össze a 2021-es évet a rendőr-főkapitány.

Attila úgy fogalmazott, „ez az elmúlt tíz év legrosszabb eredménye”, de országosan még így is „kimondottan jó arányról” beszélhetünk Borsodban. Azt is hozzátette, hogy hamar fel tudnák tölteni a létszámot, hiszen sokan jönnének haza például a fővárosból.

Tavaly jelentősen csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, a rendőrség nyomozati eredményessége pedig javult (2010-hez képest 16, 2019-hez képest több mint 2 százalékkal). A súlyos bűncselekmények felderítési arányában is az országos átlagnál jobb mutatókat produkáltak. Például: igaz, hogy rablások tekintetében országos második Borsod, de a tavalyi 48 esetből 47-et sikerült felderíteni. A lakásfeltöréseknél is közel 12 százaléknak került pont a végére 2021-ben, mint két évvel korábban.

Pedig – folytatta Kiss Attila – az intézkedések számára rányomta a bélyegét a járványhelyzet: sok kollégájuk betegedett meg, hármukat pedig el is veszítették. A sajtó részéről több kérdés, észrevétel is elhangzott, és bejelentették azt is, hogy a Miskolc Televízióban hamarosan indul egy magazin, amiben a rendőri hivatást, az érdekesebb helyi eseteket mutatja be Mag Dóra riporter.

Kapcsolódó cikkek