Szenzációs fideszes luxus a Balaton mellett, ilyen “borospincét és présházat” még nem látott

Megosztás

Valószínűleg azért, mert igaz lehet a szakértői vélemény és jó eséllyel a szemünknek is hihetünk, ez nem az, aminek mondják. A fideszes képviselő természetesen tagad és perrel fenyeget mindenkit, de már képekkel sem merte alátámasztani a szinte védhetetlent. Jelenleg ez Magyarország, a jobboldal mindent megtehet… még.

Az ügyet Hadházy Ákos tette országosan ismertté még 2020-ban. Witzmann Mihály, balatonlellei fideszes képviselő akkor indulatos posztban próbált cáfolni és feljelentéssel fenyegetőzött. Most az ellenzéki újság cikkére szintén veretes nyelvezetű Facebook-posztban állítja, hogy a Badacsonyra panorámás kishegyi telkükön csak egy 50 négyzetméteres borospince és présház áll. Meg kell nézni az ingatlant. A valóság nem Witzmannt igazolja.

A meglehetősen heves politikusi indulatok olvastán a Magyar Narancs utánajárt, mi épült valójában a szögesdrótszálak közé. Az út elején zsákutca tábla, de magánútra utaló jelzés nincs.

Az első 50 méter sáros-kavicsos szakasz után enyhe kanyar jön, onnantól szinte autópálya minőségű aszfaltút vezet egészen a cikornyás vaskapuig, ahol a fekete aszfaltot vörös térkő burkolat váltjaEmeletes villát láthatunk, vakolva, kéménnyel, zsalugáteres ablakokkal.

A hátsó homlokzaton négy darab Sinclair márkájú légkondicionáló kültéri egység látható (darabja negyedmilliónál kezdődik), az északkeleti oldalon víztartály, antennák és egy fa hordó, ami így szabad téren bortárolásra nem alkalmas, csak dekoráció.

Witzmann Mihály a héten a Facebookon közzé tette indulatos cáfolatában, miszerint mindez nem nyaraló, hanem présház, azt írja: „A baloldal azt állítja, hogy a telekvásárlás és a pinceépítés során ügyeskedéssel próbáltuk a hatóságokat megtéveszteni, félrevezetni. Ezzel szemben az a helyzet, hogy az ingatlan megvásárlásakor és az építkezés során is minden jogszabályi előírást messzemenőkig figyelembe vettünk, betartottunk.” Hadházy Ákos azonban már korábban dokumentumokkal igazolta, hogy ez nem így van. „Azt kell tudni, hogy elméletileg külterületen termőföldet csak »gazdák« vásárolhatnak, arra épületet csak mezőgazdasági céllal építhetnek ugyanők. Valóságos iparág jött létre viszont arra a kegyes csalásra, hogy az »aranykalászos gazda tanfolyam« elvégzése után bárki vehet külterületen földet/telket.

Aztán már csak gazdasági célú épületre kér engedélyt és a hatóságot kijátszva megépíti a kacsalábon forgó palotát a magyar anyaföldön.

Witzmanné ennél is tovább ment, a közalkalmazotti státusz mellett bejelentkezett egyéni vállalkozónak és néhány hónapig borszőlő és almatermesztést jelölt meg profilként. Sajnos gazdászi karrierjét 3 hónap után fel is függesztette… Innen pedig már csak egy lépés a hatóság megtévesztés, hogy gazdasági épületre kér engedélyt. Van ott tényleg egy kis pincécske, fölötte pedig egy tekintélyes nyaraló, örökpanorámával.”

Witzmann állítja, hogy „feleségem soha nem volt őstermelő az aranykalászos gazda képesítést pedig évekkel korábban szerezte meg, nagyszülei és édesanyja földjeinek leendő örököseként”. Az aranykalászos tanfolyam elvégzésének időpontját azonban nem firtatta senki, olyan állítás pedig nem is merült fel, hogy Witzmanné őstermelő lett volna. Abban a három téli hónapban, amíg 2019. januártól áprilisig mezőgazdasági vállalkozóként be volt jelentkezve, nemigen termelhetett borszőlőt, almát, egyéb gyümölcsöt, a bejelentkezéséről és kijelentkezésről azonban közhiteles dokumentum került nyilvánosságra. Valószínűtlen, hogy erről Witzmannak nincs tudomása. Azt állítja továbbá: „A »nyaraló« megnevezés szintén hazugság, ugyanis présházról és borospincéről van szó, amiről szerencsére már sokan meggyőződtek.”  

Présház és borpince antennákkal és négy légkondival, ez igen

Szemléljük meg mi is az ingatlant. Sok boros pincét és présházat láttunk már, de négy légkondisat még nem. Ilyen gépészet mellett az építészeti műtárgyat célszerűbb lenne borhűtőnek nevezni. További részletek a Magyarnarancs.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek