Élesen kritizálta fiatal csapattársát Liu Shaolin Sándor és a szakvezető is – hol a csapategység?

Megosztás

Igazi csapathoz teljes méltatlan jeleneteknek lehettünk tanúi a rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmeinek pénteki napján. A négytagú váltónk legfiatalabb, mindössze tizenkilenc esztendős tagjára, Nógrádi Bencére húzták rá a vizes lepedőt nagyon látványosan. Liu Shaolin Sándor és Bánhidi Ákos is nyíltan Bence nyakába varrta a kiesést ország-világ előtt.

Nem jutott be az olimpiai döntőbe a címvédő magyar férfi gyorskorcsolyaváltó. A két Liu testvérrel, Krueger John-Henryvel és Nógrádi Bencével felálló váltó negyedik lett a pénteki elődöntőben, így szerdán csak a B döntőben szerepelhetnek.

A magyar csapat egy váltást is elrontott tizenegy körrel a vége előtt, Krueger és Nógrádi között az egyik, váratlan taktikaváltoztatásnál nem volt meg a kellő összhang, így teljesen leszakadtak az élen haladó dél-koreai, orosz és holland váltóról. A hajrában a két Liu testvér, a 6-7 méteres hátrányt nem tudta már ledolgozni, de akkora volt a lemaradás, hogy nem is annyira törték magukat. Végül Korea nyert, az oroszok két ezreddel előzték meg a hollandokat.

„Igazából Bencén ment el, nem tudta tartani a tempót a többiekkel. Örülünk, hogy eljutottunk idáig, de most sajnos nem sikerült megint döntőbe kerülnünk. Pjongcsangban az volt a nagy szerencsénk, azért tudtunk jól menni Ádóval, mert Viktor (Knoch Viktor) meg Csabi (Burján Csaba) nem maradtak le, most viszont nem ez volt a helyzet. Én jól éreztem magam, de nem tudtunk már csodát művelni. Ha ott tudtunk volna maradni, akkor beleszólhattunk volna a végébe, de ez nem sikerült”

– idézi Liu Shaolin Sándor nyilatkozatát a Nemzeti Sport.

„Ebben sajnos most ennyi volt. Azt, hogy miért ezzel a taktikával álltunk föl, azt az edzői stábtól kell megkérdezni. Az én részemről mehettünk volna úgy, ahogyan eddig is, nem tudom, miért kellett változtatni” – mondta Liu Shaoang.

Bánhidi Ákos szövetségi kapitány elnézést kért az elrontott elődöntő miatt. Azt mondta, Nógrádi Bence nem hozta a tőle elvárt teljesítményt. „Nagyon erősen kezdtünk az olimpián, a vegyes váltó bronzérme után Sanyi ezer méteren győzött, s bár kizárták, ugyanúgy mindent kiadott magából. Rengeteg energiát felemésztett az első néhány nap, ezért a váltóval próbáltunk kicsit taktikázni, a fő cél az volt, hogy Sanyi a hajrában a lehető legerősebb legyen. Ehhez a többieknek többet kellett vállalniuk. Bencénél ez csúnyán visszaütött. Nem gondoltuk, hogy ennyire bele fog sülni, de belesült” – mondta Bánhidi.

Ezek után lehetnek elképzeléseink, milyen remek lesz a hangulat a csapatban, hogy ilyen nyíltan szinte megalázták az egyébként valóban alulteljesítő negyedik tagot. Az internetes hozzászólások nagy százaléka egyébként éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy “a csapatba korábban tökéletesen beleillő Burján Csabát nem kellett volna teljesen kicsinálni azért, mert kritizálni merte Kínát egy internetes posztjában, mert íme az eredménye”.

Kapcsolódó cikkek