4 tipp a téli kézápoláshoz

Megosztás

Bőrünket igencsak megviselik a téli hónapok, különösen igaz ez a kezeinkre, melyek gyakran érintkeznek a hideggel, széllel, szappanokkal, fertőtlenítőkkel. Nem csoda, ha a kézfej bőre kellemetlenül feszül vagy fájóan berepedezik. Az alábbi tippek segítségével viszont megőrizhetjük kezeink bársonyosságát.

  1. Viseljünk kesztyűt, ha a szabadban tartózkodunk!

Úgy, ahogy a kabátról, sálról nem feledkezünk meg, amikor elhagyjuk a meleg lakást, a kesztyűt sem érdemes otthon hagyni! Hiszen már az is rengeteget számít, ha a kézfejünk nem érintkezik közvetlenül a hideggel, hanem egy puha szövet melegen tartja. 

Ezáltal kevésbé fog kiszáradni, és nekünk is sokkal komfortosabb lesz, hogy nem gémberednek el az ujjaink a tomboló mínuszokban. 

Olyan kesztyűt válasszunk, amely kényelmes, jól szellőző anyagból készült, hogy ne izzadjon bele a tenyerünk! Ha nem zavaró, akkor viseljünk egyujjas kialakítású darabot, mert így az összeérő ujjaink melegen tudják tartani egymást. 

  1. Krémezzünk naponta többször!

A bőr kiszáradását szinte lehetetlen elkerülni, azzal viszont nagyon sokat segítünk, ha gondoskodunk a rendszeres hidratálásról. Így pótolhatjuk a hiányzó nedvességet, amitől a bőr külső védőrétege új erőre kap, és a tapintása is sokkal kellemesebb lesz. Megszűnik a húzódó, feszülő érzés, és megelőzhetjük a fájdalmas repedések kialakulását.

Használjuk a Helia-D kézápoló készítményeinek valamelyikét, méghozzá minél sűrűbben! Érdemes egy tubus kézkrémet tárolni otthon az éjjeliszekrényen, egyet a mosdóban, a táskánkban és a munkahelyi íróasztalunkon is. Így bármikor lehetőségünk lesz a krémezésre, és gyakrabban is eszünkbe fog jutni, ha a kézkrém szem előtt van.

Reggel és este alapvető a használata, de ezenfelül érdemes alkalmazni akár minden kézmosás után, illetve napközben bármikor, amikor csak szükségét érezzük. Induljunk ki abból, hogy nincs olyan, hogy “túl gyakori krémezés”! 

  1. Fertőtlenítő helyett használjunk gumikesztyűt!

A világjárvány árnyékában nem lehet eléggé odafigyelni a higiéniára, különösen a nyilvános helyeken. Manapság az alkoholos kézfertőtlenítők akár napi több alkalommal is találkoznak a kezeinkkel. Igaz, hogy hatékonyan kiirtják a kórokozókat, ugyanakkor nagyon szárítják a bőrt. 

Ha a mindennapok során gyakran kell fertőtleníteni a kezeinket, akkor érdemesebb áttérni a gumikesztyű viselésére, így mérsékelhetjük a fertőtlenítőszerek káros hatásait.

  1. Mossunk kezet natúr szappannal!

A hagyományos folyékony szappanok szintén erősen szárítják a bőrt, hiszen eltávolítják a természetes zsírrétegét. Ha ezt tapasztaljuk, semmiképp se a kézmosások számait csökkentsük, hanem cseréljük le az eddigi készítményt bőrbarát, natúr szappanra!

Ezek a termékek olyan összetevőket is tartalmaznak, melyek segítenek helyreállítani a bőr nedvességtartalmát és puhábbá, bársonyosabbá teszik azt. A hatás szempontjából természetesen ugyanolyan hatékonyak, ám sokkal kíméletesebbek.

Kapcsolódó cikkek