Molotov-koktélokkal akarta felgyújtani volt élettársának és rokonainak házait a borsodi férfi

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 67 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete és rongálás bűntettének kísérlete miatt. Az elkövetővel szakított az élettársa, ezért úgy akart bosszút állni rajta és rokonain, hogy a tulajdonukban lévő házakat Molotov-koktélokkal megpróbálta felgyújtani – írja az Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi élettársi kapcsolata 2019. május végén felbomlott, a szakításért az élettársát, a sógornőjét és annak élettársát hibáztatta, ezért bosszút akart állni.

2019. augusztus végén autóval a volt sógornője és annak élettársa tulajdonát képező borsodi kistelepülésen lévő ingatlanhoz indult. Útközben a magával vitt üzemanyagból üvegekbe öntve, és azokba kanócot dugva Molotov-koktélokat készített. A helyszínre érve azonban eltévesztette a házszámot, és a meggyújtott Molotov-koktélokat egy másik ház falához és udvarára dobta, de az ott lakó nő észrevette és rákiabált, mire távozott a helyszínről. A nő seprűvel és vízzel oltotta a tüzet.

A vádlott 2019. október 3. napján, az esti órákban a volt élettársa ugyanezen kistelepülésen lévő családi házát célozta meg, benzinnel megtöltött üvegekkel és flakonokkal szintén Molotov-koktélokat készített, az éjszakai órákban azokat meggyújtva bedobta az udvaron parkoló autóhoz, de az eszközök bealudtak.

Közvetlenül ezután a település egy másik házához is elment, amiről azt hitte, hogy a volt élettársa tulajdonában van, de időközben tulajdonosváltás történt. Itt az udvaron locsolt szét benzint és meggyújtotta, míg a benzines kannát a ház bejáratához dobta. A szomszéd észlelte a tüzet, rászólt a vádlottra, hogy mit csinál, aki azt válaszolta, hogy bosszút áll, majd elhajtott a helyszínről. A tüzet a szomszéd és az általa értesített háztulajdonos oltották el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

(A fotó csak illusztráció!)

Kapcsolódó cikkek