Átlagosan négymillió forintot kereshetnek havonta a magyarországi focisták

Megosztás

Ennél sokkal kiugróbb fizetéseket is találhatunk, ez a becsült átlag. Most mondja bárki, hogy hazánkban nem érdemes futballistának lenni. Dehogynem érdemes, kár, hogy valahogy az átlagemberek jövedelme ennek csak töredéke lehet. Mindenki álljon focistának?

Egy év alatt 82 millió eurót, vagyis 29 milliárd forintot költöttek bérekre az első osztályú magyar fociklubok, írja az Mfor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jelentése alapján. Ebből 45 millió eurót (közel 16 milliárd forintot) kaptak a játékosok, vagyis

a 2020/2021-es szezonban átlagosan bruttó 2,9 millió forintot kerestek a focisták. Az Mfor becslései szerint ez azóta négymillió forintra nőhetett, mivel az új szezonban szűkültek a játékoskeretek, és semmi sem utal arra, hogy megvágták volna a bérköltségeket. A klubok és egyes focisták keresete között persze óriási különbségek lehetnek. Egy év alatt 17 százalékkal nőtt a teljes bérköltség, amit csak a németek tudtak felülmúlni 18 százalékkal. Milyen jó, hogy ebben a sportágban “életszerű” egy ilyen emelkedés az eleve rendkívül magas jövedelemhez képest is, az ápolók és a pedagógusok valahogy kimaradnak.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek