Körvonalazódik a Tündérkert ügyének hosszú távú, megnyugtató megoldása

Megosztás

Jelenleg egy rossz jogszabály miatt nemhogy a Tündérkert, de még a Palotaszálló és a Barlangfürdő is lebontható lenne. Egy kormányváltás esetén az ellenzéki összefogás jelöltje erre is megoldást jelentene.

Egészen mélyen gyökereznek a problémák, ami miatt a Tündérkert hosszú távú működése nehézségekbe ütközik. Varga László azonban azon dolgozna, hogy megmaradjon, sőt tovább fejlődjön a terület, de közben a megfelelő vízbázis se sérüljön.

Erről a képviselő saját Facebook-oldalán számolt be.

A Tündérkert hosszútávú működése nehézségekbe ütközik, de van megoldás! A kormányváltást követően megváltoztatjuk azt a rossz jogszabályt, ami a terület problémáját ma okozza.

👉 Az a különleges helyzet van ugyanis, hogy sajnos egy rossz jogszabály miatt nem lehetséges a terület tulajdoni viszonyainak rendezése. A jelenlegi jogszabály túlvédi az állami, önkormányzati tulajdonban lévő vízbázis területeket, viszont az ugyanilyen, de magántulajdonú területekkel nem tesz semmit. A szabály annyira rossz, hogy ha komolyan vennék a hatóságok és magántulajdonra, vagy már meglévő ingatlanokra is alkalmaznák, akkor akár le kellene bontani a Palotaszállót és a Barlangfürdőt is. Mert ugyanolyan védett vízbázis területen vannak, mint a Tündérkert. Abszurd, ugye?

🤝 Szakértőkkel egyeztetve éppen ezért haladéktalanul a jogszabály módosítását kezdeményezem, a kormányváltást követően pedig képviselőként garantálom, hogy a vizeink védelme mellett megváltoztatjuk azt a rossz szabályt, ami ma veszélyezteti többek között a Tündérkert hosszútávú működését.

Kiegészítés: Néhány kommentelő észrevételei kapcsán szeretném megerősíteni, egyértelművé tenni a motivációimat. Több tucat levelet kaptam miskolciaktól az elmúlt időszakban, akik aggódtak a Tündérkertért. Egyrészt szeretnék mindent megtenni, hogy megmaradjon, illetve tovább fejlődjön a terület. Másrészt csak olyan megoldást támogatok, ami hosszú távon is megfelelő vízbázis védelmet biztosít a területen. A két célt egyszerre szolgáló minden döntést támogatok és a két célt egyszerre szolgálóan szakemberek bevonásával kezdeményezem a vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

Kapcsolódó cikkek