Újabb programokkal kedveskedik a diákoknak a MIDÖK

Megosztás

Tavaly októberben alakult meg a Miskolc Városi Diákönkormányzat, amelyben azóta volt időközi választás is, de mostanra összeállt a csapat, a csütörtöki ülésen pedig újabb ötleteket vázoltak fel.

Rendkívüli módon ezúttal a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban tartották meg az informatív jellegű ülésüket a fiatalok. Kezdetben több szervezet is bemutatkozott: a házigazda iskola, a Mathias Corvinus Collegium (MCC), a Tiszáninneni Református Egyházkerület Ifjúsági Missziója (TIREKIFI), melyekkel a MIDÖK a későbbiekben együtt fog működni programok szervezésében. Két meglévő programhoz csatlakozik a miskolci diákság: a TIREKIFI által szervezett „kocsmakvízhez” (szigorúan alkoholmentes program), illetve a társasjátékklubhoz.

Emellett indítanak egy saját vitaklubbot, melyet Kovács Patrik Norbert HR-alelnök fog szervezni.

A MIDÖK készített egy beszámolót a tavalyi évéről, és egyúttal felvázolták a diákok az idei programterveiket: februárban jelmezverseny, márciusban használtruhavásár, áprilisban ,,rapid randi”, júniusban diákbál és júliusban ifjúsági napok várják a diákságot.

Emellett két program szervezésében is aktív szerepet vállalnak: ezek a májusban szervezendő zenei tehetségkutató, illetve a kamaszfesztivál, amelyet május 26-29-e között rendeznek meg, és amelynek a házigazdái lesznek.

Az ülés vége előtt tájékoztatást kaptak a fiatalok a Miskolc Televízió részéről, hogy hogyan tervezik a diákhíradót, melynek címe Katedra lesz: a Minap.hu beszámolója szerint 30 perces hosszúságban biztosítanak számukra műsoridőt, hogy a televízió szakmai felügyelete mellett a fiatalok saját maguk forgassák le ifjúsági magazinjukat.

Ezt követően az ülés véget ért, néhányan pedig áttolták a biciklit a Hősök terére, ahol részt vettek a miskolci pedagógustüntetésen.

Kapcsolódó cikkek