Újra megalakult a miskolci diákönkormányzat

Megosztás

Hosszú hónapok előkészítő munkája után csütörtökön megalakult a Miskolc Városi Diákönkormányzat az SZMSZ elfogadásával és a vezető tisztségviselők megválasztásával.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő, a kezdeményezés támogatója arról beszélt, hogy a nyáron DÖK-táborban készültek fel a magyar demokráciából az ifjú képviselők, szeptemberben pedig közösen határozták meg a kereteit a megalakítandó diákönkormányzatnak.

Az egyik mindenkori fő cél, hogy növekedjen Miskolc megtartóereje, azaz minél kevesebben hagyják el a települést. Ennek a fiatalokat megcélzó egyik eszköze a diákönkormányzat, hiszen azáltal, hogy képviselik kortársaik érdekeit és igényeit a döntéshozók előtt, elindíthatnak olyan kezdeményezéseket, amelyek által valóban jobb lesz fiatalnak – majd felnőttnek – lenni a városban

– nyilatkozta a Minapnak Szarka Dénes.


Varga Andrea alpolgármester hozzátette, hogy a DÖK fontos szerepet kap majd a rendes közgyűlésben és például az Ifjúsági Tanácsban is: véleményezési joga lesz a testületnek minden, a fiatalságot érintő kérdésben.

Veres Pál polgármester üdvözölte a kezdeményezést, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy

“sokan azt hiszik, a képviselőség hatalom, azonban nem az, hanem a szó legklasszikusabb értelmében vett szolgálat!”.

Egyebek mellett ezzel az intelemmel kívánt jó munkát a megalakuló grémiumnak.

A MiDÖK október 22-én diákpolgármestert választ, akit október 23-án, ünnepélyes keretek között iktat be a város.

Kiemlet kép: Juhász Ákos, Minap

Kapcsolódó cikkek