Döbbenetes felvétel: rendőrök aláztak és bántalmaztak egy hajléktalant – videó

Megosztás

Felmosóvödröt húztak a fejére, miközben szidalmazták. Természetesen vizsgálatot indítottak az ügyben.

Varga Leventét még decemberben vitték be a rendőrkapitányságra. Ott két rendőr a kezét hátrabilincselte, egy felmosóvödröt húzott a fejére, majd ezután többször a vödör alá fújtak gázspray-vel, miközben szidalmazták őt.

Az esetnek több tanúja is volt, egyikük telefonnal videózta a történteket. A Tények stábja most nyilvánosságra hozta az esetről készült videót.

Az áldozat, Varga Levente elmondta, a helyi kórház sürgősségi osztályáról került a rendőrkapitányságra amiatt, mert állítólag megtámadott egy ápolónőt. Ugyanakkor azt mondta, hogy ő mindebből semmire sem emlékszik, mert valamit beletettek az italába, és ez több órára kiütötte. Arra viszont már emlékszik, ami a rendőrségen történt. “Fogta, ráhúzta a fejemre a vödröt, befújt gázspray-vel. Úgy hánytam, mint az istennyila tőle” – mondta a férfi, aki eddig maga sem tudott arról, hogy felvétel készült az esetről.

A történtek után a rendőrség belső vizsgálatot indított, a Kaposvári Regionális Ügyészség pedig hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt rendelt el nyomozást, de egyelőre még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként.

Forrás: Tények via Index.hu

Kapcsolódó cikkek