Olimpiai bronzérmes a magyar vegyes váltó rövidpályás gyorskorcsolyában

Megosztás

A négy csapatot felvonultató fináléban ütközött az egységünk, de végül az ellenfél kizárásával a harmadik helyen végzett, így éremmel indult számunkra a pekingi téli olimpia.

Bronzérmes lett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó a pekingi téli olimpia szombati versenynapján – tudósított az MTI. A dobogós csapat tagja Krueger John-Henry is, aki a negyeddöntőben szerepelt.

Az olimpián debütáló számot Kína nyerte Olaszország előtt. A negyedik helyen célba érő magyarok a videózásnak köszönhetik a harmadik helyet, mivel a kanadaiakkal összeakadva, mindkét váltó embere elesett, a zsűri pedig az észak-amerikait látta szabálytalannak.

A fináléban a hazaiak – akik a világkupában a legjobbak voltak -, a kanadaiak és az olaszok vártak a vk-harmadik magyarokra. Az elődöntőhöz hasonlóan Krueger John-Henry pihent, ő a negyeddöntőben korcsolyázott. A vezetőség bízott az elődöntőben bevált receptben, azaz nem Kónya, hanem Jászapáti kezdett, csakhogy az első kanyarban hárman összeakadtak, a kanadai Florence Brunelle esett, és kisodorta Jászapátit. Új startot rendeltek el, amiben Jászapáti a negyedikként fordult az első kanyarba, így váltotta Kónyát, aki nem tudott előzni.

Nem úgy Liu Shaoang, majd testvére, így már a második volt a staféta, ám amikor Kónya került sorra, a kanadai riválisa, Brunelle miatt elesett, így Jászapátinak a mezőny végén kellett kezdenie a körözést. Az esés okozta különbséget a férfiak sem tudtak ledolgozni.     Következett a videózás, ez alapján Kanadát kizárták, így végül Magyarországé lett a bronzérem!

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek