Máris jött a magyarázkodás: Orbán azért nem viselt maszkot a cukrászdában, mert helyben fogyasztott – videó

Megosztás

Igaz, ezt a világon semmi nem bizonyítja, de higgyük el. Akkor nyilván a vele ugyanott, ugyanúgy maszk nélkül álldogáló Menczer államtitkár úr is helyben fogyaszthatott. A kötelező maszkhasználatra felhívó plakát pedig mára hirtelen eltűnt az ominózus cukrászdából. Ennyi véletlent…

Sajtófőnöke szerint a miniszterelnök helyben megette a magának rendelt sütiket, ez azonban a közzétett videóból nem derült ki.

Mivel a miniszterelnök helyben fogyasztó vendég volt, rá nem vonatkozott a maszkviselési kötelezettség, csak a személyzetre – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkára a Blikk megkeresésére.

Orbán Viktor egy pátyi cukrászdába tért be Menczer Tamás külügyi államtitkárral – a Budakeszin és Budaörsön induló fideszes jelölttel – a hétvégén, és úgy vásárolt krémest és puncsminyont magának, illetve hat darab Rákóczi-túróst az unokáknak és a feleségének, hogy nem viselt maszkot, holott ki volt írva: „Maszk használata kötelező!”.

A közzétett videóból nem derült ki, hogy helyben megették volna a sütiket.

Így van, ezért hangzik el folyamatosan a videóban a “vinni” szó és ezért készíti elő az összes süteményt becsomagolásra a kiszolgáló. És vajon miért nem volt hajlandó a cukrászda jelenlevő személyzete is megerősíteni az érdeklődő (nem kormánypárti) sajtónak, hogy valóban ott fogyasztott a miniszterelnök? Meglepő véletlenek. De hát higgyük el Orbánéknak… ezt is.

Kapcsolódó cikkek