Lázár sem áll ki semmilyen vitára Márki-Zay ellen – menekülnek a fideszesek a vitáktól

Megosztás

Orbán Viktornál megszokhattuk, hogy 16 éve kizárólag olyan közegben tart beszédeket, ahol szigorúan a saját támogatóiból összeválogatott emberek képezik a hallgatóságot és véletlenül sem kell számára és pártja számára kellemetlen témákról beszélnie. A jelek szerint ez a hozzáállás a kormánypárt minden tagja részére kötelező. Pedig bőven lennének kérdések.

„Velem sem fog vitatkozni a baloldal jelöltje” – jelentette be Márki-Zay Péterre, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjére utalva Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

Lázárt azt követően hívta ki vitára a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy kiderült: Orbán Viktor kormányfő nem áll ki vele.

Lázár hétfőn azt írta, hogy Márki-Zay vitaképtelen, mert szerinte nem mond igazat, sértegeti a más véleményen lévőket, becsapja saját szavazóit, a gondjaira bízott település helyett csak önmagát építi, jobboldalinak mondja magát, mégis a gyurcsányi baloldal visszatéréséért küzd.

Hozzátette azt is, hogy Hódmezővásárhelynek és a választókerületnek nem vitára, hanem munkára van szüksége.

Márki-Zay hozzászólásban reagált az elutasításra. Azt írta:

Amikor Orbán Viktor fél, akkor mindenkinek kötelező félnie a Fideszben?”

A vitára felhívás apropója az volt, hogy Márki-Zay nem csak kormányfőjelölt, hanem a hódmezővásárhelyi választókerület ellenzéki képviselőjelöltje is, ahol Lázár János lesz a Fidesz–KDNP részéről az ellenfele. Szombaton közölte, hogy vitára hívja a kormánypárti politikust. A jelek szerint őt is hiába, még netán valódi kérdésekre kellene válaszolnia egy fideszes politikusnak.

Kapcsolódó cikkek