A Puskás Akadémia a Fradit és a Fehérvárt is legyőzte, rövid ideig még a bajnokságot is vezették

Megosztás

A Puskás Akadémia FC 1-0-ra legyőzte a Mol Fehérvár FC-t vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, ezzel átvette a vezetést a tabellán – írja az MTI.

A forduló rangadóját a Fehérvár kezdte jobban, aztán fokozatosan átvette az irányítást a Puskás Akadémia, Nagy Zsoltnak több nagy helyzete volt. A szünetig is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a fehérváriak nem tudtak mit kezdeni a szervezett felcsúti védekezéssel.

Fordulást követően – a hatalmas széltől támogatva – felpörgött a Vidi, és nyomás alatt tartotta a hazai kaput. A Puskás Akadémia sokáig a félpályán sem tudta átvinni a labdát, amikor ez sikerült Artyom Favorov révén megszerezte a vezetést. A folytatásban is a Fehérvár támadott többet, de a felcsútiak magabiztosan megőrizték előnyüket, zárja tudósítását a Magyar Távirati Iroda.

A Puskás Akadémia a héten egy másik nagy győzelmet is aratott: a címvédő Ferencvárost is 1-0-ra győzték le. Ezt a mérkőzést eredetileg ősszel, a 4. fordulóban játszott volna egymással, de az akkor elmaradt meccset csütörtökön pótolták. Ez volt az első meccse a Fradi kispadján az új vezetőedzőnek, az orosz Sztanyiszlav Csercseszovnak. Vasárnap este pedig a Ferencváros 1-0-ra nyert az Újpest ellen a Megyeri úton, így visszavették az első helyet a tabellán a Puskás Akadémiától.

Kapcsolódó cikkek