Tordai Bence: Biztos vannak árulók | videó

Megosztás

A JövőTV Reflektorban című műsorának vendége volt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője volt. Szóba került, hogy milyen közhangulat várható a választások után, akár veszít, akár győz az ellenzék. Továbbá mesélt arról, hogy milyen együtt dolgozni más ideológiát képviselő politikusokkal. Kérdeztük arról is, hogy érdemes-e megosztó ügyeket behúzni a kampányba, valamint, terveznek-e átfogó vizsgálatokat az ellenzéken belül a feddhetetlenség végett.

A kormány osztogatásával, valamint az esetleges üres államkasszával kapcsolatban elmondta, a Fidesznek sem áll érdekében teljesen kiüríteni az államkasszát, illetve lesznek folyamatosan érkező bevételek, mert egyrészt gazdasági növekedés van, továbbá számolnak a dinamikusan növekedő adóbevételekkel is. Azt, hogy Orbán Viktor államcsőd-közeli gazdasági helyzetet hagyjon maga után, nem tartja valószínűnek. A Fidesz oligarcháit kiszolgáló gépezetet pedig le fogják állítani, ez is sok száz vagy ezer milliárdos bevételt teremthet.

A Párbeszéd politikusa elmondta, amennyiben győz a jelenlegi ellenzék, a Fidesznek el kell ismernie a vereségét. Komoly problémát szülhetne, ha Donald Trumphoz hasonlóan Orbán Viktor is csalást kiáltana és biztosan lesznek is olyan Fidesz-párti szavazók, akik nem tudják majd elfogadni az esetleges kormányváltást. A politikus hozzátette, szerinte a leköszönő Pintér Sándor sem úgy szeretne majd nyugdíjba vonulni, hogy a nevéhez egy botrányokba fulladó kormányváltás fűződik majd. Bízik abban, amennyiben lesznek is indulatok, azt a rendőrség le tudja majd vezényelni. 

Tordai Bence szerint az ellenzéken belül lehetnek árulók, de nem szabad velük foglalkozni. Úgy folytatta, simán megtörténhet, hogy a Fidesz árulókat épített be az ellenzék soraiba, elég csak a rendszerváltás időszakára gondolni, amikor szinte mindegyik új párt tagjai között jelenvoltak az egykori MSZMP-s ügynökök és titkosszolgák. “Most is nyilvánvalóan jelen vannak ezek a figurák, de ahogy régen, úgy most sem juthattak magas pozíciókba” – tette hozzá.

Esett még szó arról, hogy szabad-e megosztó témákkal kampányolnia az ellenzéknek, akár a könnyűdrogok-legalizációja vagy a melegházasság. Ezzel kapcsolatban Tordai elmondta, a Jobbikkal ért egyet, és nem ezeknek a kampánytémáknak van itt az ideje, viszont a Párbeszéd mindkét felmerülő kérdésekben a legprogresszívebb álláspontot képviseli.

Kapcsolódó cikkek