Kétmilliót kell fizetnie az Origónak, mert egy kómában fekvő nő képét használták egy migránsos cikkhez

Megosztás

Jogerős ítélet született abban a személyiségi jogi perben, melyet egy évek óta éber kómában fekvő nő, Kati indított az Origót kiadó New Wave Media Group ellen – számolt be róla a 444.hu.

2018 márciusában ugyanis a lap Kati egy Facebook-csoportból lopott képével illusztrált egy olyan cikket, mely egy nemi erőszakot elkövető francia migránsról szólt. A képet nem sokkal később eltávolították, azonban készültek róla screenshotok.

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, mely szerint a lap megsértette a felperes képmáshoz és jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát az említett cikkel. Az Origónak kétmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie, annak 2018. március 30. óta esedékes kamataival és a perköltséggel együtt.

Keresetében Kati azzal indokolta a sérelemdíj összegét, hogy a cikk a családjára is súlyosan negatív hatást tett, több ismerősnek, rokonnak magyarázkodni kellett és lelkileg nagyon megviselte az őt ápoló édesanyját is.

Az elsőfokú ítélet után a New Wave Media Group fellebbezett, a kereset elutasítását kérték, illetve azt, hogy a sérelemdíjat mérsékeljék 100 000 forintra. A Fővárosi Ítélőtábla azonban elutasította a kifogásaikat.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek