Továbbra sem tudni, mikor és hogyan folytatódhat a Diósgyőri vár rekonstrukciója

Megosztás

Nagy kérdés, megérkezik-e és mikor a nemrég feltárt statikai problémák orvoslásához szükséges plusz forrás.

Mint arról mi is írtunk, decemberben előre nem látott statikai problémák merültek fel a Diósgyőri vár tornyainál, ezeknek a megoldása pedig kétmilliárd forint pluszforrást igényel, amelyet viszont az önkormányzat saját forrásból nem tudja fedezni. A Minap.hu megírta, hogy a források biztosítása érdekében a miskolci önkormányzat még december legelején segítséget kért először Kiss János miniszterelnöki biztostól, majd Gyopáros Alpártól, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztostól és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

Kiss Jánoshoz a Minap.hu is intézett kérdéseket a témával kapcsolatban, miután a BAZ megyei 2-es választókerület fideszes jelöltje többek között a köztévében nyilatkozott az ügyről, de túl sok konkrétum nem hangzott el, a lap azonban ezekre nem kapott választ a politikustól.

Megérkezett viszont az önkormányzathoz a kivitelező ÉPKAR pluszmunkákról szóló értesítése, amit az önkormányzattól közérdekű adatigénylés során kért ki a Minap.hu. Bár a cég a boon.hu-nak nemrég úgy nyilatkozott, jelen állás szerint nincsen esélye annak, hogy levonuljanak a munkaterületről, a dokumentum egyértelműen fogalmaz a munkálatok akadályoztatásával kapcsolatban:

„Amíg nem kapunk jóváhagyást a tornyok és a palotaszárnyak megerősítésével kapcsolatos pótmunkák vonatkozásában, a kiviteli munkák teljesítése a tornyok vonatkozásában 2021. szeptember 29. napjától, a palotaszárnyak esetében pedig 2021. december 15. napjától akadályoztatva van, egészen addig az időpontig, amíg a pótmunkák megrendelésére és azok maradéktalan teljesítésére nem kerül sor. Ezen akadályozó körülmények a szerződésben rögzített kivitelezési véghatáridőre ugyancsak hatással vannak”.

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek