Botrány: Recepciós szeretne lenni? Küldjön bikinis képet!

Megosztás

Kizárólag 30 év alatti nőket kerestek az állásra, mindezt fürdőruhás fénykép mellékelésével. Elképesztő világot élünk, hogy már egy recepciós álláshoz is ez kell. Az eset Olaszországban történt, de vajon még mennyi ilyen lehet más helyeken is…

Vizsgálatot indított az olasz munkaügyi minisztérium egy nápolyi biztonsági cég ellen, amelyik 30 év alatti nőket keresett recepciós állásra, és a jelentkezőktől elvárta, hogy fürdőruhás képet is küldjenek magukról – írja a 444.hu.

A munkáért, amihez a folyékony angol és a saját autó mellé attraktív megjelenést is elvártak, csak havi 500 eurót (~ 178 ezer forint) fizettek volna. A botrányt keltő fürdőruhás mondatot később törölték a hirdetésből, de akkora az erről készült képernyőfelvétel már terjedni kezdett az interneten.

A hirdetést feladó cég a botrány után elismerte, hogy a fürdőruhás követelmény helytelen volt, majd az egész balhét egy tapasztalatlan munkatársra fogták, aki nem tudta, mi az a nemek közti egyenlőség.

Chiara Marciani, Nápoly munkaügyi tanácsnoka szerint a hirdetés több szempontból is botrányos. Egyrészt azért, mert 30 alatti nőket keresnek, másrészt mert a fizetés nincs arányban az elvárásokkal. (Guardian)

Kapcsolódó cikkek