Orosz hátterű beruházás veszi kezdetét Alsózsolcán

Megosztás

Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentése szerint a tervezett alsózsolcai aeroszoltöltő és fémpalack-gyártó üzem 2024 végére épül meg.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az orosz hátterű Arnest Group első magyarországi beruházásának bejelentésén vett részt a minap. A tervezett alsózsolcai aeroszoltöltő és fémpalack-gyártó üzem 2024 végére épül meg. A projekt értéke 17 milliárd forint, ehhez az állam a képzési támogatásokkal együtt összesen hétmilliárd forinttal járul hozzá, így segítve elő 256 új munkahely létrehozását.

Szijjártó a felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy a keletről érkező beruházások egyre nagyobb szerepet játszanak a magyar gazdaságban, ami szerinte visszaigazolja a keleti nyitás helyességét.

A miniszter azt is elmondta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe tavaly mintegy 70 milliárd forint értékben érkeztek beruházások kormányzati támogatással. Tájékoztatása szerint a munkanélküliség itt mára 7 százalék körül van, miközben 2010-ben 17 százalékon állt.

Forrás: MTI, Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Related posts