Nőhet a biztonság az Újgyőri főtéren, létrehoznának egy új rendőrörsöt

Megosztás

A lakosság egyértelműen támogatja ebben az ötletgazdát, Varga László országgyűlési képviselőt.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatót pénteken Varga László, az egységes ellenzék jelenleg is mandátummal rendelkező országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Harangozó Tamás, aki az Egységben Magyarországért rendvédelmi, rendészeti, közbiztonsági programjának létrejöttét koordinálta. A környék a dél körüli időpontban viszonylag csendes volt, egy hangos szót nem lehetett hallani – nincs azonban ez mindig így: 2020 decemberében például agressziót és ordibálást jegyezhetett le kollégánk egy rendészeti ellenőrzés alkalmával. Nem erősítik a békés, nyugodalmas életet azon esetek sem, amikor randalíroznak a környéken, vagy el akarják rabolni valakinek a telefonját. De fogtak már el itt drogdílereket is.

Az önkormányzati rendészet és a rendőrség is kiemelten figyel erre a területre, de a környéken élők, illetve az erre közlekedők rendre tapasztalják, hogy bizonyos napszakokban a közbiztonság állapota nem éppen kielégítő. Varga László azt mondta, többen azzal keresik meg, hogy nem elég a jelenlegi rendőri jelenlét, a rend fenntartásához ennél „több kell”. A politikus – hogy felmérje a valós igényeket – a személyes beszélgetések mellett indított egy szavazást a közösségi oldalán.

Az Egységben Magyarországért rendvédelmi, rendészeti, közbiztonsági programjának koordinátora, Harangozó Tamás képviselő pedig megerősítette a szándékot. “A pénz nem lehet akadálya a bérfejlesztésnek a rendvédelem mellett a pedagógusoknál és az egészségügyben sem” – hangoztatta.

Kapcsolódó cikkek