Tarol az omikron az iskolákban, az intézmények azonban továbbra is nyitva állnak

Megosztás

Ha a Fidesz megmondta, hogy nem lehet digitális oktatás, akkor márpedig nem lehet. Az EMMI adatai azonban köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, rengeteg iskolában ugyanis a tanári kar igen nagy százaléka és az osztályok tanulói is komoly részben érintettek. Tarol a járvány, de minden folyjon csak a régi mederben. Ki ne hagyjuk, már a gyermekek között is kötelező különbséget tenni oltott és oltatlan között.

Az oltatlan tanulók ugyanis bármilyen pozitív teszt esetén ki vannak tiltva az iskolából napokra, akkor is, ha nem közülük lett fertőzött valaki. Az oltottak pedig jogosultak a jelenléti oktatásra. Aki érti a logikát, szóljon. „Jelenleg az óvodai csoportok 3 százalékában van valamilyen járványügyi intézkedés, az iskolákban a megváltozott protokoll értelmében sehol sincsen tanügyi intézkedés” – közölte az EMMI a Portfolioval. A lap arról érdeklődött a minisztériumnál, hogy az oktatási intézmények mekkora részét érinti az omikron variáns miatt valamilyen járványügyi intézkedés. De számtalan olyan intézményről tudunk, ahol hatalmas problémával küzdenek a járvány miatt.

A lap megjegyzi, hogy mióta Magyarországon az iskolás korú gyermekek is olthatóvá váltak, a kormány már nem rendel el karantént a teljes osztály számára, ha fertőzöttet találnak. Azoknak, akik már megkapták az oltást, továbbra is be kell járniuk az iskolába, kivéve, ha maguk is pozitív tesztet produkálnak. Az oltatlan tanulók számára öt napos karantén az előírt.

A Portfolio információi szerint egyre több pedagógus és diák kapja el a fertőzést, van olyan óvoda a fővárosban, amelyet teljesen be kellett zárni emiatt. A lap olyan budapesti iskoláról is tud, ahol 16 osztályból 9 karanténban volt, valamint olyan intézményről is, ahol a gyerekek csak 40 százaléka vett részt a tanítási órákon ezen a héten. A szakszervezetek szerint egyre több intézményben lehet számítani a diákok hiányzására és feladatellátási problémák is kialakulhatnak. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek