Két új Miskolc környéki kerékpárút létesítése is folyamatban van

Megosztás

Megkerestük Miskolc MJV Önkormányzatát, hogy megtudjuk a tervezett kerékpárutak hol tartanak a megvalósításhoz szükséges folyamatokban.

Mint írták, a lillafüredi kerékpárút beruházása során kerékpáros létesítmény épül, amely összeköti majd Miskolc két jelentős turisztikai célpontját, a Diósgyőri várat és Lillafüredet. A tervezett nyomvonal csatlakozik majd a városon belüli, jelenleg még csak részben összefüggő kerékpárút-hálózathoz.

A szakasz célja, hogy kapcsolatot teremtsen a diósgyőri városrész, Berekalja, Papírgyár, Alsó-Hámor és Felső-Hámor, valamint Lillafüred településrészek között.

Ennek hossza nagyjából 7050 méter lesz.

A korábbi műszaki tervdokumentáció áttervezése vált szükségessé, természetvédelmi szakhatósági okok miatt. Az áttervezésen több tervezői gárda is dolgozik. Az új nyomvonal meghatározásra került, napokban indul a terv engedélyeztetése, amelyet a kiviteli tervek véglegesítése követ.

– számoltak be a szükséges változtatásokról is.

A miskolci kerékpárút Mályi település felé vezető szakaszának tervezett meghosszabbítása a tervek szerint Miskolc Déli kapu városrészből csatlakozik majd, ezzel

Mályi mellett további elérést biztosítva a meglévő kerékpárúton Kistokaj és Nyékládháza települések felé is.

A kerékpáros létesítmény a Déli városkapu térségében tervezett csatlakozási pontoktól kiindulva a 3. számú főút mentén éri el Miskolc határánál a Mályi felől megyei fejlesztésből megvalósuló kerékpárutat. Mint írták,

a szóban forgó 2230 méter szakasz teljes hosszban új különálló kerékpárútként fog épülni 2,5 m szélességgel.

A tervnek már jogerős útépítési engedélye is van, továbbá a szükséges ingatlanok kisajátítása is megtörtént.

Amennyiben a vízjogi létesítési engedélyt is megkapjuk, a kivitelezés közbeszerzése indítható.

– zárta válaszlevelét Miskolc városvezetése.

Kapcsolódó cikkek