Ellentmondás: az immunológus szerint semmi szükség 4. oltásra, miközben Orbán már javasolja is annak felvételét

Megosztás

Amikor a virológus és a miniszterelnök véleménye szöges ellentétben áll egymással. A szakértő egyértelműen kijelentette, hogy a három vakcina tökéletesen stimulálja az immunválaszt a szervezetben, így teljesen felesleges ugyanilyen oltóanyagokból negyedik, ötödik, illetve hatodik dózis. Hogy is van ez?

Hat hónappal a harmadik oltás után javasolja a negyedik oltást a kormány – jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök ugyanakkor hozzátette, hogy a negyedik oltás szükségességéről mindenki konzultáljon a háziorvossal. Az ATV Híradójának azonban Lisziewcz Julianna immunológus arról beszélt, hogy nincs szükség negyedik oltásra.

„A T sejtes immunválaszt három vakcina tökéletesen stimulálta, tehát egy, negyedik, vagy ötödik, vagy hatodik ugyan olyan vakcina semmivel nem fog jobban megvédeni minket, tehát én azt mondom, hogy nincs szükség egy negyedik oltásra, ezekből a vakcinákból” – mondta az immunológus az ATV Híradójának.

Ez pedig teljesen egybecseng azzal a véleménnyel, amit a WHO is hangoztat hetek óta, hogy az újabb és újabb ismétlőoltások jelen helyzetben csak megnyújtják a járványt, ahelyett, hogy inkább véget vetnének neki.

Kapcsolódó cikkek