Segíti a több százezres fotófelszerelés és a profi stáb a választók képviseletét?

Megosztás

Mint arról néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk, közel 700 000 forint értékben igényelt fotós és videós eszközöket Csöbör Katalin, hogy hatékonyabban tudja ellátni képviselői munkáját. Most arra keressük a választ, hogy szükségesek-e a felszerelések, és a profi szakemberek az eredményes képviselői munkához.

Való igaz, hogy a képviselő feladatai közé tartozik az is, hogy tájékoztassa a választókat a térséget érintő fejlesztésekről, beruházásokról és úgy általánosságban véve az elvégzett munkájáról. Azonban meg kell említenünk, hogy a szóban forgó eszközök prémium kategóriájúak. Nyilvánvaló, hogy a képviselők tájékoztatási kötelezettsége nem igényel ilyen professzionális eszközöket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy

a Csöbör által igényelt termékek ára kiemelkedően magas a többi képviselő által igényeltekhez viszonyítva.

Sajnos más tekintetben nem teljesít ilyen kiemelkedően Csöbör. A 2018-ban kezdődő ciklus alatt, mindössze 14 alkalommal szólalt fel az országgyűlésben és csak 6 darab önálló indítványa volt, ezzel szemben dr. Varga László ez idő alatt 229 alkalommal szólalt fel a parlamentben és nem kevesebb, mint 124 önálló indítványa volt. Így felvetődik a kérdés, hogy tulajdonképpen milyen munkáról tájékoztatja a körzet lakóit a prémium eszközökkel a képviselőnő?

Az eset kapcsán egyébként megszólalt Szilágyi Szabolcs BAZ megye 1-es számú körzetének ellenzéki képviselőjelöltje is. Szilágyi a következőket írta bejegyzésében:

„Csaknem 700 000 forint közpénz fotós és videó eszközökre, havi 1,4 milliós fizetés mellett, sok év fideszes uralom után. Sajnos megszoktuk már az állampárttól és helytartóitól, hogy végtelenül álszentek és képmutatók. Gátlástalanul koldulnak pénzt a kampányra a választóktól évtizednyi országrablás után, és korlátlanul használják a közpénzt az álvalóság közvetítésére. Az a rossz hírünk van számukra, hogy az el nem végzett munka a világ legdrágább objektívén keresztül sem fog látszódni. Ami pedig nem létezik, az a milliós online reklámköltések után sem fog létezni.”

Egyes információk szerint nem csak technikában erősített Csöbör Katalin, a kommunikációs stábot is bővítette. Többek között szerződtette azt a Varga Zoltánt, aki néhány hónappal ezelőtt még az ellenzéki irányítás alatt működő miskolci városi kommunikációs cég, azaz a televízió (Miskolc TV), a nyomtatott hetilap (Miskolci Napló) és a weboldal (minap.hu) irányításáért felelt. Az RTL televízióhoz és több más céghez is köthető szakember az önkormányzati választásokat követő kievezése után pár hónappal lemondott pozíciójáról, azóta a fideszes képviselőasszonynak dolgozik.

Kapcsolódó cikkek