Több százezer forintért igényelt fotóeszközöket Csöbör Katalin

Megosztás

Összesen 28 tételt, köztük prémiumkategóriás termékeket rendelt a munkája ellátásához a borsodi fideszes országgyűlési képviselő.

Egy fotóstúdió is megirigyelné, amilyen eszközöket Csöbör Katalin a képviselői javadalmazása mellett igényelt és ingyenes használatba kapott. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú országgyűlési választókerületének, Miskolc egyik egyéni fideszes képviselőjének 2020-as vagyonnyilatkozata szerint egy év alatt három különböző prémium márkás objektívet kapott feladatai teljesítéséhez – írta meg a Magyar Narancs. Nikonból kettőt; az egyik 118 ezer forintba, a másik 226 ezer forintba került. Ezekhez rádiós vakukioldót és jeladót is rendelt 23 ezer forintért. Ezek után egy harmadik vakura is szüksége volt, egy Tamron objektívre 138 ezer forintért.

A jobb fényviszonyok elérését képviselői munkájához egy 92 ezer forintos Nikon vaku biztosítja, melyet szintén fizetésén túli juttatásként vesz igénybe. A villanófényből sem volt elég, egy 42 ezer forintos Godox rendszervakuval is elláttatta magát. A profi fotótechnikai hátteret a kontrasztos megvilágítást elsegítő két reflexernyővel egészítette ki egyenként hétezer forintért.

A fideszes képviselőnő fotótechnikai felszerelésére 665 ezer forintot költöttek. Ebben az összegben még nincs benne a 48 ezer forint értékű hangkeverőt és a 26 ezer forintos jelelosztót.

A vagyonnyilatkozat nem tartalmazza, hogy Csöbör profi fotós hátterét az Országgyűlés Hivatala finanszírozta vagy abban partner volt képviselő-csoportja, pártja is, vagy sem. Mint az idézett lap írja: a képviseliő fizetésén kívüli juttatásainak tekintélyes listájával Csöbör messze kiemelkedik képviselőtársai közül: tévét, külső adattárolókat, 100 ezer forintért kávéfőzőt is rendelt, sőt egy 9 ezer forintos vízforralót is kért.

Forrás és további részletek: Magyar Narancs

Kapcsolódó cikkek