Ilyen lámpa való kültérre!

Megosztás

Miért érdemes kültérre Cube lámpát választanod? Azért, mert olyan időtállóan egyszerű, hogy kár lenne lemondani az előnyeiről. Erről a szögletes vagy kocka alakú lámpáról nem lehet rosszat mondani, csak jót. 

A Cube lámpa kültérre is kiválóan alkalmas

Nagyon sokan még ma is azt hiszik, hogy a kültéri világítás kialakítása kimerül egy, a teraszon elhelyezett mennyezeti lámpa elhelyezésével, amit jobb esetben kívülről is fel lehet kapcsolni. Nos, ez napjainkban már nem divat, hiszen ezer és egy megoldás gondoskodhat arról, hogy a bejárati ajtó megközelítése ne vetekedjen egy túlélőtúrával. 

A Cube lámpa elhelyezésénél mindig vedd figyelembe, hogy milyen nagyságú területet akarsz megvilágítani. Annál magasabbra kell elhelyezned a lámpát, minél szélesebb az a terület, amit be akarsz világítani. Érdemes részletesebben is megvizsgálni, hogy a kültéri lámpa kiválasztásánál mire érdemes odafigyelni. 

A kültéri lámpa helye, magassága

A kültéri lámpa elhelyezése során a fény tervezett iránya a meghatározó. A teraszon érdemes lefelé irányuló mennyezeti lámpát elhelyezni – lehetőleg az asztal tervezett helye fölé, illetve oldalfali világítást is kiegészítésképpen. Az oldalfali világítás adhatja majd, ha kell a hangulatvilágítást is, hiszen körülbelül két méteres félkörben fogja bevilágítani a teret.

Fontos, hogy a kültéri lámpa LED fényforrással rendelkezzen. Miért? Mert csak így tudsz a lehető legenergiatakarékosabban, legköltséghatékonyabban gondoskodni a terület optimális fényviszonyairól. Arról nem is beszélve, hogy hosszú évekig nem lesz gondod az izzók cseréjével, mivel ellenállóak a mechanikai hatásokkal szemben.

Elvárás, hogy igazodjon a környezethez

Ahogy beltéren, úgy kültéren is elvárás, hogy az összkép egységes és harmonikus legyen. Ennek eléréséhez figyelembe kell venned a házad, a kerítésed és a nyílászárók színét, formáját, stílusát. Egy ultramodern házhoz nem igazán illik a kovácsoltvas kandeláber rengeteg, viszont a Cube lámpák annál inkább. 

Mivel a lámpák beszerzése nem tartozik a legolcsóbban megúszható feladatok közé, korántsem mindegy, hogy mennyire vagy megfontolt a kiválasztásuknál. Hosszú-hosszú évekig a társaid lesznek, hiszen nem biztos, hogy sűrűn le tudod cserélni őket csak azért, mert nem tetszenek.

Hova, milyen kültéri lámpa kell?

Az, hogy hova és milyen lámpát szerelsz fel, nemcsak ízlés dolga. Miért? Mert itt már figyelembe kell venned a funkcionalitást is. A bejárati ajtó közelébe felszerelt fali kar nem biztos, hogy elegendő fényt biztosít ahhoz, hogy könnyen megtaláld a félhomályban a kulcslyukat. Ahogy a mennyezeti lámpa sem alkalmas arra, hogy a kert távoli részébe is elegendő fény jusson.
A kulcslyuk megtaláláshoz közvetlen az ajtó fölé középre elhelyezett lámpa kell, a kert vagy az udvar teljes bevilágításához pedig LED reflektor a legalkalmasabb. A járda vagy a kocsibehajtó mellé a szolárlámpák dukálnak, míg a pergolánál, a tűzrakónál vagy a kemencénél a hangulatvilágítás a nyerő. Ezt akár egy illusztris Cube lámpával is meg tudod oldani, amit egy budapesti lámpaboltból könnyedén megrendelhetsz már online is!

Kapcsolódó cikkek