Márki-Zay Péter Miskolcon: „Visszaadjuk a városnak az elvett forrásokat”

Megosztás

Péntek délután a borsodi megyeszékhelyen tartott utcafórumot az ellenzék népszavazási aláírásgyűjtései kapcsán a miniszterelnök-jelölt, aki arról is beszélt, milyen programmal készül, ha kormányra kerül az idei választásokon.

A Fudan Egyetemet és az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát érintő témákban szeretne népszavazást az egységes ellenzék, ennek kapcsán Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is Borsodba látogatott, azon belül péntek kora este Miskolcon tartott utcafórumot, amelyen egyúttal a kormányra kerülése esetén várható programról is szó esett.

„A rendszer akkor váltható le, ha a Fidesszel szemben egy nem-Fidesz áll “– fogalmazott a Minap.hu tudósítása szerint Márki-Zay, hangsúlyozva, hogy a kormánypárt legyőzésére egyedül az ő egységes ellenzékük képes. – Az egyetlen, igazi kihívó az egyesített ellenzék – szögezte le.

Azt mondta, „nincs jobb és baloldal, nincs cigány és nem cigány, nincs keresztény és ateista – csak tisztességes magyar emberek vannak, akik egy emelkedő, és nem egy korrupcióba süllyedt, elnéptelenedő, egyre szegényebb országban szeretnének élni”.

Szakpolitikai kérdésekre rátérve Márki-Zay és leendő szakértői kormánya az inflációhoz mérten évről évre emelkedő nyugdíjat, valódi rezsicsökkentést, a minimálbér további, szintén évről évre történő emelését, igazi elszámoltatást és öt év múlva az euró bevezetését ígérte. Fejlesztenék továbbá az oktatást, az egészségügyet, de a rendőrök helyzetének rendezésével megállítanák a pályát elhagyókat.

Az országnak harminc évvel a rendszerváltozás után végre el kell indulnia felfelé. Miskolcnak pedig visszaadjuk a tőle elvett forrásokat – mondta el Márki-Zay.

Az eseményen felszólalt az ellenzék két helyi képviselőjelöltje, Szilágyi Szabolcs és Dr. Varga László is – az ő beszédeikből részletek a Minap.hu tudósításában olvashatók.

Forrás: Minap.hu, Fotó: Takács József

Kapcsolódó cikkek