Orbán 37 milliárd forinttal támogatja a boszniai szerb köztársaságot – ennyire nincs helye a pénzünknek?

Megosztás

Maga a tény is döbbenetes, hogy a magyar adófizetők pénzét szórja szerteszét a világban Orbán Viktor, aki elméletileg a mi miniszterelnökünk és a magyarországi emberek javát kellene, hogy szolgálja. Most 100 millió eurót vágott oda a szerbeknek, az ügyhöz ráadásul külhoni magyaroknak sincs semmi köze. Elképesztő, hogy ez a hír, amikor napvilágot látott, meg sem ütötte az ingerküszöbünket.

Pedig érdemes kicsit belegondolni, hogy Orbánnak ez az egyetlen “furcsa” húzása mennyit vett ki a magyar emberek zsebéből. A részleteket Juszt László osztotta meg a Facebookon.

“Orbán 100 millió vissza nem térítendő euróval támogatja a boszniai Szerb Köztársaságot. Ez az aprócska hír karácsony előtt jelent meg. Nem volt semmi visszhangja, nem lett belőle botrány. Ennyire szedált a magyar társadalom? Ennyire közömbössé vált mára, hogy már a saját érdekei, a saját jóléte sem érdekli?

Pedig 37 milliárd 300 millió forintról van szó. Legyek demagóg? Jó. A Lánchídhoz 8 milliárd kellett volna. Minden magyar nyugdíjasnak (2.514.969) 14.873 forint jutott volna belőle. Vagy: a 85.000 – a végletekig kizsigerelt – egészségügyi szakdolgozó mindegyikének jutott volna belőle 435.294 forint.

Ezzel szemben ez annyi, mint az éves SZJA befizetésünk másfél százaléka! Vagyis mindannyiunk jövedelméből 1,5 százalékot adott Orbán a szerb miniszterelnök választási kampányához. Bár a közlemény szerint a pénzt, a pénzünket a Szerb Köztársaságban működő kis- és közepes vállalkozásoknak gazdaságfejlesztési támogatásként adományozta a nagylelkű miniszterelnök…
Dodik, a szerb miniszterelnök az utóbbi időkben a magyar miniszterelnökre, mint fontos szövetségesére hivatkozik. Miután Orbán nem az önzetlenségéről, nem az érdek nélküli barátságáról híres, a kérdés az, hogy mit kap cserébe – a mi pénzünkért?”

Kapcsolódó cikkek