Így reagált a bántalmazott Orosz Bernadett az Emberi Méltóság Központ vezetőjének kitüntetésére

Megosztás

A köztársasági elnöknek felkért és vélhetően hamarosan meg is választandó Novák Katalin úgy távozott miniszteri posztjáról, hogy búcsúzóul még jól megjutalmazott több NER-közeli személyiséget. De tudjuk, hogy pontosan kiket és mit is köszönhetünk ezeknek az embereknek?

Orosz Bernadett tudja, és nem is rejti véka alá véleményét a Borsod24 szerkesztőségéhez eljuttatott levelében.

“A NER barátai is pénzjutalmat kaptak a távozó Novák Katalintól”

„Az élet- és a családvédelem területén végzett kiemelkedő hazai és nemzetközi munkájáért” kapott díjat Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója. A szervezet azért is kampányolt, hogy a magyar kormány ne ratifikálja a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó Isztambuli Egyezményt, mondván, a 34 ország által ratifikált egyezmény tartalmazza a társadalmi nem fogalmát, és marxista vonásokat véltek felfedezni a dokumentumban” – szólt az eredeti tudósítás egyik része, melyhez a nemrégiben az LMP – Magyarország Zöld Pártjába belépett aktivista az alábbi véleményt fűzte.

Díjat kapott a bátor kiállásáért Orosz Bernadett | Ez a lényeg
Orosz Bernadett

Gratulálok, többek között Frivaldszky Editnek, – az Emberi Méltóság Központ igazgatójának – és egyúttal Schittl Eszter szociálpolitikusnak, – aki egyben a Népszava szerint szélsőjobbos orosz oligarchákhoz köthető CitizenGo magyar fiókjának a kampányfelelőse -, az erőszak terén nyújtott kimagasló munkásságukért! Kezdődhetne akár így is a válaszcikk, de sajnálatos módon, mégsem. Tekintettel arra, hogy ők is helytelenül az Isztambuli Egyezmény ellen ágálnak. Ezzel számos embert igaz közvetetten, de a halálba küldve. Sajnálatos módon az én személyes tapasztalatom, 17 év bántalmazói kapcsolat és 9 év rendszerabúzust foglal magába, mely valódi tudást jelent. Ezért is mondjuk mi áldozatok, hogy ezt a súlyos rendszerszintű, specifikus jelenséget nem lehet csak könyvekből elsajátítani. Főleg, aki még empátia hiányában is szenved. Húzzák csak fel az áldozatok cipőit és még ha rövid időre is, de járjanak benne. Biztosak vagyunk abban, hogy már másnap, velünk együtt küzdenének azért, hogy legyen végre az erőszakra egy irányelv.

Frivaldszky Edit által Egyezmény ellen hivatkozott „marxista vonások” vajon miben merülhetnek ki vagy állhatnak helyt, nem tudom. Azt viszont igen, hogy jelenleg az országban, demokrácia mint olyan ez a fogalom csak elméletben létezik. Egyetlen dolog létezik az emberek bármiféle közösségében, ez pedig a hatalmi viszonyok hierarchiája. Vagy egyszerűbben: a hűbéri lánc. Ma is pontosan ugyanazok a szabályok érvényesek mint a feudalizmusban, csak most már nem kizárólag a föld a hatalom alapja, hanem a tőke. A pénz. Ennyi. Egyébként nem változott semmi. És persze ez nem valami hülye „marxista” szöveg, ez a meztelen valóság. Akinek hatalma van az uralkodik azokon, akiknek nincs hatalmuk. Másképpen hogyan is uralkodhatnának a nagy hatalmú kevesek a gyenge tömegeken?

Nem az egységesítés, hanem a különbözőség elfogadása a célunk – Frivaldszky  Edit a Mandiner.családnak | Mandiner
Frivalszky Edit

A kormány „ideológiai okokból” nem ratifikálja az Isztambuli Egyezményt.

Akik az erőszakra egy irányelv ellen küzdenek, vajon nyugodt lelkiismerettel, hajtják álomra a fejüket vagy néznek tükörbe? Köszönettel tartozunk, többek között ennek a két személynek a Magyarországon jól látható áldatlan állapotokért. Azért, hogy – korábbi statisztika szerint, mely azóta romlott – hetente egy nő és havonta egy gyermek veszti életét az indokolatlan erőszak következtében. Az Isztambuli Egyezmény ellentábor követői, rendkívül ambivalens és ezáltal megosztó személyek. Hol van ebben a kérdésben az, hogy a CSALÁD SZENT és SÉRTHETETLEN? Varga Judit, valóban úgy gondolja, hogy hatékony volt az általa kijelölt, 2020. Áldozatsegítés éve? Az Áldozatsegítő központok mögé bújniuk sem ér, hárítva a felelősségüket, mert szintén tapasztalatból tudjuk, hogy még mindig halottnak egy csókkal érnek fel. Miért? Mert a hatósági személyek, nem tudnak igazán mit kezdeni ezzel a súlyos rendszerszintű specifikus jelenséggel, erre vonatkozó útmutatás, eligazítás hiányában. Maximum, ha közvetetten vagy közvetlenül tapasztalta már ezt a jelenséget és/vagy kellő empátiával rendelkezik a bántalmazott ügyéhez.

2022.01.01-jén, éjfélt követő pár perccel már meg is van az IDEI ÉV, ELSŐ ERŐSZAK ÁLDOZATA. (Ököritőfülpösön az éjféli koccintás után egy férfi megfojtotta feleségét.) Többek között, Edit és Eszter szerint is jól van ez így! Minek születtünk meg! Nem, de? Hát nem. Ha már az Isztambuli Egyezmény ellen vannak, abban az esetben az erőszak felszámolásáért folytatott küzdelmünkhöz, érdemi, hatékony intézkedésekkel hozzájárulhatnának és ebben az esetben, valóban méltóak lennének a viselt címre, posztra. Különben csak egy jól hangzó szlogen, semmi több és önmagában szóra sem érdemes.

A 2019.11.09. ominózus, velem történt eseményt követően, engem támogató, Antoni Rita a Nőkért Egyesület elnöke nyilatkozata: „ A véleményem az, hogy a nemes célnak hangzó élet- és családvédelem sok esetben diszkriminációt és bigottságot takar, és a női jogok leépítésén munkálkodik. Ahogyan láthattuk a családtudományi szövetség párkapcsolati kultúra és demográfia című kormányzati hátszéllel megrendezett konferenciáján is, messze nem csak az LMBTQ közösséggel van problémájuk, noha általában őket igyekeznek megtenni bűnbaknak. Ezen a bizonyos konferencián az iskolai szexuális felvilágosítás, a fogamzásgátlás sőt még a házasság előtti szexuális élet is kritikai össztűz alá került. A konferencián aránytalanul nagy hangsúlyt kapott a nemi diszforiás gyerekek számára egyes külföldi országokban elérhető pubertás blokkoló kezelés, valamint a nemi átmenetet megbánó felnőtt transzneműek esetei – miközben a családon belüli erőszakról nagyon kevés szó esett. Meggyőződésünk, hogy nem létezhet családvédelem a családon belüli erőszakkal szemben érdemi fellépés nélkül, melynek a megelőzést is magában kell foglalnia.

2015. november 25-én az LMP ismét indítványozta a ratifikációhoz szükséges 8 milliárd forint elkülönítését, a javaslatot azonban megint elkaszálták.

BÁRKIBŐL LEHET ÁLDOZAT! Az a bizonyos láthatatlan sorszám, ott van mindenki fején.

Orosz Bernadett magyar állampolgár, 6 gyermekes édesanya, nagymama, emberjogi aktivista,

a BÉKE KÖZPONT az Erőszakmentes Életért Bántalmazottak Érdek- Képviselet Egyesület alelnöke,

az LMP – Magyarország Zöld Pártjának tagja

Kapcsolódó cikkek