Na ne! Itt a 100 km/órával száguldó PC, a világon az egyetlen – videó

Megosztás

Nem tudni, mi volt pontosan a SEGA gondolata, amikor kipattant az ötlet, de immáron egy számítógép is képes a valóságban százzal repeszteni. Erre vajon mit lépnek a versenytársak?

Egy, a gyártó által szervezett sorsoláson talál majd gazdára az a különleges elektromos játékautó, amely a világ gyorsabb számítógépe is. A kisautót a nagy sikerű gépeiről jól ismert japán cég, a Sega építette, és egy igazi versenypályán, a Moraba Twin Circuiton tesztelték, ahol a célegyenesben elérte a 100 kilométer/órás tempót is. A gyártó tehát nem a benne lévő eszközök teljesítményét vizsgálva döntötte el, hogy ez az eszköz a leggyorsabb, hanem az általa négykeréken produkált sebesség alapján.

A különleges fejlesztésről hírt adó Sora News 24 szerint a játékautót a sportág 18-szoros világbajnoka, Masami Hirosaka vezette, de csak távolról, mert beleülni két okból sem lehetséges: a játékautó ehhez túl kicsi, másrészt a rendelkezésre álló helyet megtölti a videokártya, az alaplap, a memória és persze a többi hozzávaló. Az őrült kísérlet megvalósítását az Intel és az ASRock segítette.

Bár a konfiguráció által nyújtott tempót nem közölte a Sega, lassúnak így sem neveznénk. A guruló kisgépben ugyanis egy Core i9-12900K processzor dolgozik, 32 GB memóriával és egy 2 terabájtos SSD-vel. A grafikus feladatokat egy Radeon RX 6900 XT OC Formula látja el, és mindent egy ASRock Z690M-ITX/ax alaplapon helyeztek el. Ez alsó hangon is egymillió forintos beruházást jelent. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek