Szlovák szervezett bűnözők lopták el Varga Judit személyes holmijait

Megosztás

Telex információi szerint Varga Judit igazságügyminiszter 2020-as családi nyaralását „egy öttagú szlovákiai banda zavarta meg”. A miniszter és családja éppen kenuzott, amikor az Ásványrárón lévő sátrukból értékeket vittek el a banda tagjai. A lap állítása szerint az elkövetőket később 21 hasonló bűncselekménnyel ítélték el a bíróságon.

A miniszter és családja 2020 júliusában táborozós kenutúrára ment a Szigetközbe. Egy ásványrárói kempingben sátoroztak, amiről Varga Judit még a Facebook-oldalán is posztolt. A lap helyi forrásai szerint egy túrázás után vették észre a kempingben, hogy több értékük is eltűnt a sátrukból. Az esetről a Blikk is beszámolt, továbbá hetekig téma volt a sajtóban, a miniszter viszont nem kommentálta azt.

A hírportál információi szerint a rendőrségi nyomozás nagy erőkkel indult el, és egy hét múlva már el is kapták az elkövetőket. Kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron megyében, 2020 júliusában elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból vagy a leállított, nyitott lakókocsikból, valamint az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat.

A nyomozók feltételezése szerint a lopások ugyanahhoz a bűnbandához voltak köthetők: egy szlovák rendszámú autóval közlekedő társasághoz, akiket végül 2020. augusztus 6-án éjjel, a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon fogott el a rendőrség, amikor is egy magyar házaspár lakókocsijából sportcipőt és készpénzt tulajdonítottak el.

Dr. Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy még 2021 áprilisában vádat emelt az öt szlovák állampolgárral szemben, akik a nyilatkozata „különböző kempingekben, panziókban valósítottak meg lopásokat, lopásokhoz hasonló elkövetési magatartással kifosztásokat, készpénz-helyettesítő eszközzel és közokirattal visszaélést.” A vádiratban 15 vádponton keresztül összesen 21 bűncselekményt soroltak fel.

„A vádemelés után a Mosonmagyaróvári Járásbíróság 2021. július 5-én előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol az elkövetők beismerték a bűncselekmények elkövetését, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Négyüket a bíróság 3 év 4 hónap szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Ötödik társukat pedig 3 év szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet 2021. augusztus 16-án lett jogerős”

 – írja a hírportál a megszerzett információk alapján.

Kapcsolódó cikkek