Elindult az első roma rádió

Megosztás

A Dikh TV mintájára hétfőtől elkezdte sugározni adását a Rádió Dikh. Jelenleg még csak a fővárosban és környékén fogható.

Reggel 7-től lehet hallgatni Budapesten az új roma rádiócsatornát, a Rádió Dikhet.

A bemutatkozó közlemény szerint kétórás közéleti magazin indítja a napot „érdekességekkel, napi aktuális információkkal és minibeszélgetésekkel a roma társadalom meghatározó alakjaival”, aztán jön a Fekete Kávé három műsorvezetővel, köztük a Megasztárból ismert Patai Annával.

„Minden hétköznap 12 órától a hamisítatlan kávéházi cigányzenéké lesz a főszerep a Húzd rá cigány! című műsorban, ahol ikonikus dallamok csendülnek majd fel. Ezt követően jön a Dikh chaje!, a női tematikájú napi magazin minden hétköznap 13 órától. 15 órától jelentkezik majd a BódikhívánságShow, Bódi Csaba Juniorral”.

„Minden hétköznap 18 órától hallható a Roma Szalon kulturális magazinműsor, míg hétvégente a felhőtlen kikapcsolódásé lesz a főszerep a Rádió Dikh-ben. Minden pénteken és szombaton este nyolctól elszabadulnak az ütemek a Baxtalo Party-ban DJ Baxtalo jóvoltából. A Rádió Dikh a zene mellett egész héten számtalan roma kultúrát, művészetet, gasztronómiát körbejáró közszolgálati jelentőségű műsorral is jelentkezik majd a 100.3 frekvencián.” (444.hu)

Kapcsolódó cikkek