Tavaszias idővel kezdődik a hét, ám néhány nap múlva újra jön a hidegfront és a fagy

Megosztás

Az ilyenkor megszokotthoz képest jóval magasabb hőmérsékletek uralkodnak napok óta hazánkban, de már nem sokáig tart ki a téli tavasz.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn többfelé párás, ködös lesz a reggel. Megvastagszik a felhőzet, és helyenként kisebb esőre, egy-egy záporra is számítani kell. Emellett délután egyes tájegységeinken azért naposabb időszakok is lehetnek. A nyugati-délnyugati szél a déli, délnyugati tájak kivételével többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -1 és +8, kora délután 7 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden sok felhőre, kevés napsütésre számíthatunk, kisebb eső elsősorban az ország északi és északkeleti tájain fordulhat elő. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Délután 6-13 fok valószínű.

Szerdán hidegfront érkezik, sokfelé eső, zápor, néhol havas eső, hózápor is előfordulhat. Napközben egyre többfelé fordul északnyugatira az élénk, erős szél. Az enyhe reggelt követően napközben 4-15 fokot mérhetünk, északnyugaton reggel lesz melegebb, délután hidegebb.

Csütörtökön és pénteken már több napsütésre számíthatunk, de azért még lesznek felhők az égen. Jelentős csapadék sehol sem valószínű. Csütörtökön sokfelé, pénteken már csak északnyugaton lehet szeles az idő. A reggelek hidegek lesznek. Csütörtökön 4 és 8, pénteken 0 és 6 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. (Idokep.hu)

Kapcsolódó cikkek