A hokiszurkoló mindent megtett, hogy figyelmeztesse az előtte ülőt, rákos elváltozást vett észre rajta

Megosztás

Az óriási hangzavar miatt teljesen reménytelen volt, hogy kiabálással magára vonja a figyelmét. A szurkolók előtti területen, a játékosok között ült a szertáros, óriási szerencséjére éppen egy orvostanhallgató foglalt helyet mögötte, aki felismerte a rákos elváltozást a tarkóján. A fiatal hölgy ezután mindent megtett, hogy figyelmeztesse a veszélyre, végül sikerrel is járt, ezzel életet mentett.

Elképesztő történet a tengerentúlról. A történet egyik főszereplője a sokadik dörömbölés után mérgében fordult hátra, hogy hagyja már abba a szurkoló, ezután érte a döbbenet, miért vonta magára a figyelmet a fiatal hölgy.

Egészen különleges sztorit osztott meg az észak-amerikai profi hokiligában szereplő Vancouver Canucks csapatának egyik szertárosa (felszerelés-menedzsere): az egyik meccsen egy mögötte ülő szurkoló folyamatosan, hangosan dörömbölt a palánkon, hogy így jelezze, rákos foltot lát a nyakán.

A meccsen elég nagy a zaj, ezért az orvostanhallgató nőnek kitartóan kellett ütnie a palánkot, hogy a Vancouver stábjához tartozó Brian Hamilton észrevegye, neki akarnak szólni. Az eset még októberben történt egy Seattle-i meccsen. A férfi egy ideig nem foglalkozott a dörömböléssel, aztán miután megelégelte, és hátra fordult, teljesen letaglózta az infó, amit a szurkoló a telefonjába beírva mutatott meg neki a palánküvegen keresztül:

„A folt a nyakán rák.”

Hamiltont a meccs után nem hagyta nyugodni az üzenet, ezért elment orvoshoz, ahol megvizsgálták, és megállapították: melanómája van. „Az orvos azt mondta, ha nem veszem komolyan az üzenetet, és, mondjuk csak négy öt-évvel később keresem föl, akkor biztos, hogy végem van” – mondta.

Egy darabig nem tudta, ki mentette meg az életét, aztán sikerült beazonosítani a közösségi médiában gyorsan terjedő történet másik főszereplőjét. Kiderült, hogy a szurkolót Nadia Popovicinek hívják, és a Washington-i egyetem orvostanhallgatója. Ezután Hamilton találkozott Popovicivel, hogy személyesen köszönje meg neki a segítséget.

Eagle-eyed Seattle Kraken Hockey Fan Saves Canucks Staffer's Life With ' cancer Alert'
A kis hölgy az orvos szerint is életet mentett

És még itt sem ért véget a történet, a Vancouver Canucks elismerése jeléül tízezer dolláros ösztöndíjat adott Popovicinek az orvosi egyetemre. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek