Szilveszter éjjel vette el ismerőse mobilját a miskolci fiú, csak verekedés árán akarta visszaadni

Megosztás

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 17 éves fiatalemberrel szemben – áll a police.hu-n megjelent közleményben.

Egy alkalmi ismerőseiből álló társasággal tartózkodott 2021. december 31-én az esti órákban a sértett Miskolc belvárosában. A 18 éves fiútól egy lány elkérte a telefonját, akinek oda is adta. A készülék az este folyamán a lány barátjához került, aki elkezdett rajta zenét hallgatni, majd amikor a tulajdonosa visszakérte a mobilt, a 17 éves fiú azt mondta, hogy verekedjen meg érte.

A sértettet a 17 éves fiatal és a társaság egy másik tagja közösen bántalmazta, majd elszaladtak a készülékkel együtt.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően, a kapott személyleírás alapján a járőrök tíz percen belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt, akinél az egyenruhások megtalálták a keresett telefont és annak tokjában a sértett személyes iratait is.

Az eljárás során a rendőrök azonosították a bántalmazásban résztvevő másik férfit is, az ő felkutatása és elfogása jelenleg is folyamatban van.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a 17 éves fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, valamint kezdeményezik letartóztatását is.

Kapcsolódó cikkek