Csodálatos orvosi bravúr a Honvédkórházban, méhen belül mentettek életeket

Megosztás

Magyar és osztrák orvosok együttes erőfeszítésével a magzat és a kismama életét is sikeresen megmentették egy bravúros beavatkozással.

A gyermek később ugyan koraszülötten jött világra, de egészségesen, úgyhogy a korábbi beavatkozás tökéletes sikerrel zárult, amivel rögtön két emberéletet is megmentettek az orvosok.

A Honvédkórház a hét elején számolt be egy komoly problémát jelentő terhesgondozásról a Facebook-oldalán – írja a Femcafe.hu. Egy kismamánál a 26. terhességi héten észleltek az életet veszélyeztető állapotot. Mint posztjukban írják, a grazi egyetemi klinikával megvalósuló, legmagasabb szintű szakmai összefogásnak köszönhetően lehetőség nyílt az állapot méhen belüli kezelésére. Osztrák segítséggel adtak vért közvetlenül a magzatnak, a beavatkozásnak köszönhetően pedig a terhesség egészen a 36. hétig kihordható volt. Bár a baba így is koraszülött lett, az életét sikeresen megmentették.

A Honvédkórházban végzett legkörültekintőbb terhességgondozásnak köszönhetően az édesanya egy egészséges, 3,2 kg súlyú kisfiúnak adott életet, akit még egy ideig a koraszülött osztályon ápolnak, azonban bízunk benne, hogy mielőbb az otthonában lehet majd szüleivel és testvéreivel” – írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben az intézmény.

Kapcsolódó cikkek