Borkai Zsolt halálhíre terjed, ám az érintett üzeni, köszöni, jól van

Megosztás

Már találkozott saját halálhírével az interneten és más fórumokon, de ismételten csak cáfolni tudja ezt a hamis értesülést. Kiemelte, nem szerzi meg senkinek ezt az örömet, hogy önként a halált válassza, sportolóként erős és már kezd kijönni a gödörből.

Valószínűleg már olvasóinkhoz is eljuthatott a híre annak, hogy Borkai Zsolt tegnapelőtt öngyilkosságot kísérelt meg és kórházban van. Győrből jelentik: az egészen konkrét részleteket tartalmazó állítás többször is eljutott már az elmúlt hetekben egyes helyi sajtóorgánumokhoz, akár egy láncüzenet. Egy nagyobb hullám november elején Budapestig is elért, akárcsak a mostani. Annak idején megkeresték Borkai Zsoltot, aki mindenkit megnyugtatott a hogyléte felől. A pletyka azonban azóta egész Győrön végigsöpört és hetek óta tartja magát, többféle verzióban.

Most jellemzően nem is Facebookon terjed az álhír, inkább csak szóban. A Telex.hu ismét megkereste ezzel kapcsolatban a volt győri polgármestert, aki a választ már azzal megadta, hogy felvette a telefont és beleszólt: „tessék, Borkai Zsolt”. Aztán ha nem is a legnagyobb örömmel, de kedélyesen reagált a rendíthetetlenül terjedő információra.

„Sokszor kerestek már ezzel kapcsolatban, az is eljutott hozzám még az elején, hogy az öngyilkosság sikerült. Aztán sokan látták, hogy ott vagyok például a kézimeccsen, vagyis élek. Valószínűleg ezért vett új kanyart a történet, és már arról szól, hogy csak öngyilkossági kísérletet hajtottam végre. Még olyat is hallottam, hogy a feleségem vágott le a kötélről – mondta kérdésre Borkai Zsolt.

”Nem tudom, ki és miért terjeszti ezt. Azt nem hiszem, hogy politikai oka lenne, mert én már régóta nem vagyok ott a politikai porondon.

Természetesen látom, hogy újabb posztjai is vannak az „ördög ügyvédjének” – utalt az éppen az ő ügyével hírhedtté vált blog új, Varga Judit igazságügyi miniszterről szóló bejegyzésre.

„Ami engem illet, nyugodtan leírhatják, hogy jól vagyok. És azt is, hogy a sportolói mivoltomnak köszönhetően van bennem elég erő ahhoz, hogy az átélt pokol után is folytatni tudjam az életemet. Nem teszem meg senkinek ezt a szívességet” – céloz a halálhírre, amiből szerinte, ahogy a mondás is tartja, az a tanulság is levonható, hogy sokáig fog élni.

Kapcsolódó cikkek