Versenyző fiatalok okoztak halálos balesetet, a 10 éves kisfiú fadíszítés közben tudta meg édesanyja halálát

Megosztás

Ábel azóta vigasztalhatatlan. December 24-én délután azért kellett meghalnia a kisfiú édesanyjának, mert egy 22 éves, BMW-vel száguldozó fiatal óriási sebességgel belecsapódott a szabályosan közlekedő gépkocsiba.

Az édesapa közös gyermekükkel, Ábellel díszítette a karácsonyfát, Viktória pedig éppen a fiú ajándékával tartott hazafelé, amikor szabályosan közlekedő autójába a Soroksári úton irdatlan sebességgel belecsapódott egy BMW – írja a Blikk.. A kocsi 22 éves sofőrje a barátjával versenyzett, valószínűleg ezért nem vette észre a piros lámpánál várakozó édesanyát. Viktóriának esélye sem volt a túlélésre, az ütközés pillanatában meghalt.

– Ezt nem lehet feldolgozni – kezdte lapunknak könnyeivel küszködve Viktória párja, Kálmán. – Annyira boldogok voltunk együtt, erre most minden egy szemvillanás alatt tönkrement. Nemrégiben költöztünk Soroksárra, nagyon örültünk az új háznak, ahol a szerelmem egyik álmát megvalósítottuk. Építettünk egy pici varrodát neki, mert mindig ezt szerette volna.  A kisfiunk a baleset óta csak sír, és az édesanyját keresi. Zokog és azt ismételgeti, hogy neki már nincs anyukája.  A házban sem tudott megmaradni, mert minden az anyukájára emlékezteti. Egy volt kolléganőmnél aludt, akitől megkérdezte: „hívhatlak anyának?” A szívem szakad meg Ábel miatt és azért is, mert elvesztettem életem párját – folytatta a megtört édesapa.

A lámpánál álló kocsiban (háttérben) ülő asszonynak esélye sem volt a túlélésre, azonnal meghalt /Fotó: budapestkornyeke hu
Felelőtlenül száguldozó fiatal sofőr szuper kocsival, az eredmény kvázi emberölés

A Szabó család nagyon készült az ünnepekre, a szülők izgatottan várták, hogy gyermekük mit szól majd az ajándék laptophoz. Viktória már beszerezte a meglepetést, azzal tartott hazafelé, amikor megtörtént a tragédia. Úgy tudjuk, hogy a 22 éves vétkes sofőr nyári gumikkal száguldozott az ónos esőben, versenyzőtársának pedig jogosítványa sem volt. A fiatalembert a rendőrség hazaengedte, már a szentestét is otthon töltötte.

– Fadíszítés közben csöngettek, akkor mondták meg a rendőrök, hogy a szerelmem meghalt. Azt hittem, megnyílik alattam a föld. Viki szintes összes szerve összeroncsolódott, azonnal meghalt. Azt hallottam, hogy a sofőr képes volt azt mondani, hogy ne a nővel foglalkozzanak a mentők, ő már úgyis meghalt, hanem vele. Az eszem megáll! Miközben neki csak könnyebb sérülései voltak. Nem vagyok bosszúálló, és látni sem akarom ezt az embert, de remélem a bíróságtól megkapja majd méltó büntetését. Tönkretett egy családot. Mindkettőnknek a második házassága volt ez, 14 éve pont szenteste költöztünk össze. Viki előző házasságából született lánya most a legnagyobb segítségem, ő segít mindenben. De ami velünk történt, arra nincs gyógyír vagy segítség – zokogta Kálmán.

Kálmán úgy érezte, megtalálta élete párját Viktória személyében. Most csak a gyász maradt /Fotó: Varga Imre
Ártatlanul halt meg egy fiatal hölgy, mert egy eszetlen sofőrnek száguldozni és versenyezni volt kedve a közúton

Ha bebizonyosodik, hogy a balesetet okozó sofőr versenyzett, az mindenképpen súlyosbító körülménynek számít majd a bírósági ítélet meghozatalakor.

– Egyáltalán nem mindegy a minősítés szempontjából, hogy valaki milyen körülmények között követte el a halált okozó közúti gondatlan veszélyeztetést. A versenyzés különösen súlyos megítélés alá esik, hiszen a sofőr maga döntött úgy, hogy szabálytalanul közlekedik autójával – közölte a Blikk-kel az ügytől független ügyvéd, dr. Györei Péter.

Kapcsolódó cikkek